20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇGC’den Almanya Parlamentosu kararına tepki…

ÇGC’den Almanya Parlamentosu kararına tepki…

ÇGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada; “Alman Federal Parlamentosu’nun, hukuku dikkate almadan, tarihi gerçekleri çarpıtarak kabul etmesi düşündürücü ve üzücüdür. Bu karar, uzun yıllardır karşılıklı yürütülen iyi ilişkileri zedeleyecek ve Türkiye ile Almanya arasında gerginliğe yol açacaktır. Bu konularda karar almak siyasilerin değil, tarihçilerin işi olmalı” denildi.

ÇGC Yönetim Kurulu, açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Birinci Dünya Savaşı’nda o günkü şartlarda yaşanan karşılıklı acıların, başka ülkelerin parlamentolarında günümüze taşınarak yeniden alevlendirilmesi kimseye yarar sağlamayacaktır. Uluslararası mahkemelerde herhangi bir karar alınmamışken, Alman Federal Parlamentosu’nun o günkü özel koşullarda yaşananları soykırım olarak değerlendirmesi yanlıştır. Bu kararın hukuki ve tarihi geçerliliği yoktur. Soykırım iddiasının kabul edilmesi, Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşanan tehcirle ilgili Ermeni iddialarının tek taraflı esas alındığı kuşkularımızı doğrulamıştır. 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyecek bu tür kararları uluslararası hukuka aykırı bulduğumuzu ve hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi belirtmek isteriz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir