25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇGC, Uğur Mumcu’yu unutmadı…

ÇGC, Uğur Mumcu’yu unutmadı…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 23. yılında sevgi, saygı ve özlemle andı. Evinin önünde uğradığı hunhar saldırı sonucu yaşamdan koparılan, yaşamını Türkiye’nin geleceğine, gelişimine ve çağdaşlaşmasına ışık tutmak üzere adayan gazeteci, araştırmacı-yazar Mumcu’nun yeri doldurulamaz bir kişiliğe sahip olduğunu bildiren ÇGC, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Uğur Mumcu, Türkiye’nin tam bağımsızlığına, insane haklarına ve demokrasiye inanmış, bu uğurda mücadele vermiş değerli bir kalemdi. Meslek ilkeleri, bilgisi, örnek davranışları ve kişiliğiyle Cumhuriyet aydınları arasında saygın bir yer edinen Uğur Mumcu’yu, 24 Ocak 1993’te kaybetmenin derin acısını yaşamaya devam ediyoruz.
Bombalı saldırı sonucu Ankara’daki evinin önünce hunharca katledilen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, değerli meslektaşımız UĞUR MUMCU’yu ölümünün 23.yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz.
Mesleki başarıları ile gençlere örnek olan, karanlığa karşı verdiği mücadeleyle bilinen Uğur Mumcu cinayetinin faillerinin aradan bunca zaman geçmesine rağmen bir türlü yakalanıp adalete teslim edilememesi nedeniyle hayal kırıklığımız ve üzüntümüz de sürüyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü, halkımızın haber alma özgürlüğünü sonuna kadar savunan UĞUR MUMCU’nun katledilmesine neden olan sorumlu ya da sorumlular ile olayla ilgili bağlantısı bulunanların ortaya çıkarılması gereğini bir kez daha yineliyoruz.
UĞUR MUMCU, temsil ettiği değerlere, aydınlığa ve Cumhuriyeti karşı olan karanlık odakların kurbanı oldu.
UĞUR MUMCU’nun anlayışını ve gazeteciliğini kendileri için tehdit olarak görenler çareyi onu katletmekte buldular.
Ancak; Uğur Mumcu sevgisinin yüreklere kazındığını gözardı ettiler. Ölümünün ardından sokaklara dökülen insanlar, bu menfur saldırıyı protesto gösterileriyle şiddetle kınayarak, Cumhuriyet kazanımlarına ve Uğur Mumcu’ya sahip çıkarak, duyarlılıklarını gözler önüne serdiler.
Ülkemizin; değerli bilim adamlarını ve aydınlarını faili meçhul cinayetlerle kaybetmeye tahammülü kalmadı. Başka aydınlar, Mumcu’lar ölmesin. Herkesi, her kesimi değerlerimize, aydınlarımıza, bilim insanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 23.yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyor, terörün kimden gelirse gelsin her türlüsünü lanetliyor, barış, kardeşlik ve huzur dolu bir TÜRKİYE diliyoruz.”
ÇGC, Türkiye’nin basın ve fikir özgürlüğü sıralamasında dünyanın geri kalmış ülkelerinin dahi gerisinde yer aldığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi ve yanlıştan dönülmesi için siyasilere de çağrıda bulundu. ÇGC, haberlerinden, fikirlerinden ve yazılarından dolayı cezaevlerinde tutulan gazetecilerin de bir an once salıverilmesini istedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir