23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / ÇGC ödülleri dağıtıldı…
ÇGC ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

ÇGC ödülleri dağıtıldı…

“Yerel medya çok zorlu bir süreçten geçiyor” Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel olarak düzenlediği Basın Yarışması’nın ödül töreni, TSYD Nihat Geven Tesisleri’nde yapıldı.

Törende konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; günümüzde yerel medyanın çok zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulaüyarak, “Bugün bir kez daha basının demokrasilerde 4.kuvvet olduğunun unutulmaması gerektiğini haykırıyoruz” dedi
Esendemir, “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti 2015 Yılı Basın Yarışması Ödül Törenine hoş geldiniz.
2016 yılı başlarında meydana gelen terör olayları ve ardından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen hain fetöcülerin darbe girişimi nedeniyle törenimizi bu yıl gecikmeli olarak gerçekleştiriyoruz.
Bu vesile ile başta Türkiye Cumhuriyetini kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehit ve gazilerimiz ile bu vatan uğruna canlarını verenler ile son darbe girişiminde şehit olanları rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir daha sonra şöyle devam etti:
“Bizler nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşıyız. Terör eylemi yapanları şiddetle kınıyoruz. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Medya bu anlamda darbeye karşı sorumluluğunu ve görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Darbe sonrası yaşanan sıkıntılı sürecin, demokrasinin daha da geliştirilerek aşılacağına inanıyoruz. Bu kapsamda çeşitli alanlarda olduğu gibi basın sektöründe de yaşanan mağduriyetlerin bir an önce sona erdirilmesini bekliyoruz.
Gazeteciler; görevlerinin icabını yerine getirdikleri için yargılandıkları veya cezaevlerinde bulundukları süreçte adaletin işletilmesini ve bir an önce sonuç alınmasını temenni ediyoruz.
Gazetecilerin, basın özgürlüğünün daha geliştirilmesi için meslek örgütlerine sahip çıkmalarını diliyoruz.
“Basın Milletin ortak sesidir.” Büyük Önder Atatürk’ün vurguladığı gibi, “basın özgürlüğünden doğacak sorunları giderecek tek yol yine basın özgürlüğüdür”
Bugün bir kez daha basının demokrasilerde 4.kuvvet olduğunun unutulmaması gerektiğini haykırıyoruz.
Günümüzde yerel medya çok zorlu bir süreçten geçmektedir. Basın İlan Kurumu’nun destekleri yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle vatandaşların, STK’ların medyaya gazete okuyarak, ilan vererek destek olmaları gereklidir. Devletin gazete, radyo ve TV’lerde çalışanların vergi ve sigorta primlerini düşürmelerini bekliyoruz. Bu arada RTÜK’ün TV’lerden aldığı pay gibi Basın İlan Kurumu’nun da ilanlardan uyguladığı kesintiyi düşürmesini bekliyoruz. Ödül törenimize gösterdiğiniz hassasiyete teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.”
Ödül alan gazetecileri kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, basın meslek ilkelerinin önemine ve bunun gereklerinin yerine getirilmesinin önemine dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da basına destek olmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Sözlü, “Kamunun imkanlarını ve bütçeden ayrılan kaynağı hiçbir ayrım yapmaksızın, imkanlarımız ölçüsünde basın kuruluşlarına eşit bir şekilde dağıtmaya gayret ediyoruz” dedi.
Ödül töreninde; Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Belediye Başkanlarına katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir