29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’ın Kurtuluşu Kutlandı…

Ceyhan’ın Kurtuluşu Kutlandı…

Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü töreni Türkiye, Azerbaycan kardeşlik parkı önünden cumhuriyet meydanına kadar Mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.

Cumhuriyet Meydanında Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okunmasının ardından Kaymakam Mustafa Ünlüsoy makamında tebrikleri kabul etti.

. 6 Ocak Ceyhan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende Ceyhan Belediye Başkan vekili Ali Alper Boydak günün anlam ve manasını belirten konuşmasını şöyle yaptı. Başkan Boydak Ceyhanımı’zın 96. Yıl kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz 30 Ekim 1918 yılında imzalanan Mondros ateşkes anlaşması neticesinde yurdumuz itilaf devletleri tarafından işgal edildi. İtilaf devletlerinin tek amacı topraklarımızı işgal değildi asırlar boyunca İslam aleminin bayraktarlığını yapmış bu aziz milleti top yekün yok etmekti ve böylelikle İslam dünyası üzerindeki yer altı ve yer üstü zenginliklerini ele geçirmekti. Ortadoğu’da Balkanları ve Anadolu’da İslam dinini’de yok edeceklerdi.

BAĞIMSIZLIK ATEŞİ ALEVLENDİ

Tarih boyunca olduğu gibi bu basit bir şavaş değildi Hac ve Hilal’in Mazlum ile Zalim’in savaşıydı Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkısıyla başlayan Sıvas, Amasya ve Erzurum kongreleriyle alevlenen bağımsızlık ateşi ile alevlenen Kuaviye Milliye hareketi tüm anadoluya yayıldı. Bölgemizide işgal eden Fransızlar burada Ermenileride kışkırtarak Antep. Osmaniye Ceyhan ve Adana’da köy baskınlarıyla vatandaşları ve halkı kışkırtıyorladı.

GELDİKLERİ GİBİ GİTTİLER

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgemize gönderdiği Tufan Bey ile Müfreze ve Mücahitlerle Ermeni ve Fransızları vur kaç ve ani baskınlarla aylarca çeşitli mücadeleler vererek Fransızları ağır yenilgiye uğratan Mücahitlerimiz bu azim ve kararlılıkla yüreğindeki imam gücü ile verilen mücadeleler neticesinde Vatan Topraklarımız düşmanlardan bir, bir temizlenmiş ve Fransızlarda Ankara İtilafmesini imzalaması ile 6 Ocak 1922’de Ceyhan’ı terk etmek zorunda kalmışlardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi geldikleri gibi gitmişlerdir.

DÜNYAYA UMUT OLDUĞUMUZU İSPAT EDİYORUZ

Başkan Boydak Konuşmasını şöyle sürdürdü 96 yıl önceki gibi yine yedi düvel üzerimize gelmektedir Suriye’de, Irak’ta, Kudüs’te tüm İslam coğrafyasında tarih boyunca umudu olmuş milletlerin evlatları olarak dünyaya yine umut olduğumuzu ispat ediyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece İslam coğrafyasının bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir