20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da Yerli Üretim Denetimi…

Ceyhan’da Yerli Üretim Denetimi…

Yeni alınan ekonomik tedbirler kapsamında yerli üretimin desteklenmesi amacıyla hükümetin uygulamaya koyduğu Türkiye’de üretimi yapılan ürünlerin fiyat etiketlerine “ yerli üretim” logosu konulması kararlaştırılmıştı. Konu ile ilgili yurt genelinde başlatılan denetimler Ceyhanda da eş zamanlı olarak devam etti.

Ürün etiketleri üzerindeki fiyat ve ibarelerin denetimine Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Ceyhan Belediyesi zabıta ekipleri de katıldı.Şehirde faaliyet gösteren market, bakkal, mağaza ve pazar yerlerinde yapılan denetimlerde “ yerli üretim” logosunun doğru kullanıp kullanılmadığı ve eksiklikler kontrol edildi. Ürünlerin etiket ve kasa çıkış fiyatı ile ilgili eşleşmenin doğru olup olmadığı ekipler tarafından denetlendi. İşletmelere konu ile ilgili uyarı ve tavsiyelerde bulunuldu.

Konuyla ilgili konuşan Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak ; “ Yeni alınan ekonomik tedbirler neticesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hususi talimatlarıyla; fiyat ve yerli üretim logosu ile ilgili denetimleri arkadaşlarımız ile birlikte İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde gerçekleştirdik. Kontrollerimiz bu kapsamda rutin ve sık sık devam edecek, tüm hemşehrilerimiz müsterih olsunlar” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir