29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da Paravolley Takımlarından Farkındalık Maçı…

Ceyhan’da Paravolley Takımlarından Farkındalık Maçı…

Ceyhan Engelliler Spor Kulübü Voleybol Takımı, Adana Engelliler Ayyıldız Voleybol Takımı ile Kahramanmaraş Engelliler Ayyıldız Voleybol Takımı, dostlukla sonuçlanan farkındalık maçı yaptı. Bu yıl birinci ligde ter dökecek olan Ceyhan Engelliler Spor Kulübü Başkanı Eroğlu, “Engelli sporlarının toplamda 11 dalda branşı var. Oturarak voleybolu kurduk, diğer branşları da kurma azmindeyiz” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Ceyhan Engelli Spor Kulübü, Adana Engelliler Ayyıldız Voleybol takımı ile Kahramanmaraş Engelliler Ayyıldız Voleybol takımı arasında karma düzenlenen farkındalık maçının galibi, ‘dostluk’ oldu.

Ceyhan Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mustafa Eroğlu, yaptıkları farkındalık etkinliklerinin amacı Türkiye’de ‘para volley’ (oturarak voleybol) sporunu yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti.

Türkiye’de sadece 23 paravolley takımı olduğunu kaydeden Eroğlu, “Engelli sporlarının toplamda 11 dalda branşı var. Oturarak voleybolu kurduk, diğer branşları da kurma azmindeyiz. Bu yıl birinci ligde mücadele edeceğiz. Süper lige çıkmayı hedefliyoruz. Engellilerin engelini artırmak değil, hafifletecek sporlara yönlendirmeye çalışıyoruz. Engellilerin günlük yaşantılarını daha rahat geçirmelerini sağlamak amacıyla bu sporlara önem veriyoruz. Engellilerin çok spor yapma imkanı yok. Bu aktivitelerle ileride karşılaşacakları sağlık sorunlarından da uzaklaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Oya Tekin İle Protokol İmzaladı…

 Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ile, “Kadına yönelik şiddet, …

Camide ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı!

Kent genelindeki bin 490 camide ‘cuma namazı’nı kılmaya gelen yaklaşık 383 bin kişiye ‘siber dolandırıcılık’ …

Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor…

Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir