19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da nevroz kutlaması…

Ceyhan’da nevroz kutlaması…

NEVRUZ BAHAR BAYRAMI CEYHAN’DA KUTLANDI

Ceyhan’da, kaymakamlık tarafından düzenlenen nevruz kutlamasında protokol ateşin üzerinden atladı, örste demir dövdü.

Altı Ocak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesindeki kutlamaya Kaymakam Mustafa Ünlüsoy, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, protokolün diğer temsilcileri, bazı sivil toplum temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Nevruz bayramının Orta Asya’dan bu yana bin yılardır süregelen baharın müjdecisi bir bayram olduğunu vurguladı.
Alemdar Öztürk,“ yakılan Nevruz ateşinin, ocaklara düşen ateşi söndürmeye; dövülen demirin de milletimizin birlik ve beraberliğini daim etmesine vesile olmasını Rabbül Alemin’den diyorum.” dedi.

Kaymakam Mustafa Ünlüsoy ise konuşmasında, Nevruz’un Türk Milletinin geleneksel bir bayramı olduğunu vurgulayarak “ Nevruz, milletimizi birbirine bağlayan, güzel vatanımızda el ele ayrı gayrı demeden birbirine kenetleyen bolluğun ve bereketin sembolü milli bir bayramdır. Nevruz’un ülkemizde ve dünyada güzelliklere ve barışa vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Daha sonra Nevruz’la ilgili çeşitli şiirler okundu, folklor gösterileri yapıldı, öğrenciler tarafından çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi. Âşık ve Maşuk gösterisi yapıldı.

Programda Kaymakam Mustafa Ünlüsoy, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve protokol birlikte örste demir dövdü; yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir