19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da molozlar temizleniyor…

Ceyhan’da molozlar temizleniyor…

Adana Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan’da boş arazilere ve Çevre Yolu-Ceyhan Nehri kıyısına bırakılan molozları temizliyor.
Ceyhan’da bazı işletmecilerin gerçekleştirdiği hafriyat çalışmaları sonucu ortaya çıkan molozların söz konusu bölgelere atılması ile ortaya çıkan çevre ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için, Ceyhan halkının taleplerini de göz önünde bulunduran Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatı ile temizlik faaliyetleri başlatıldı.
Ceyhan’da görüntü ve çevre kirliliğine neden olan moloz yığınları Ceyhan’ın önemli sanayi tesislerinin güzergahı, Mahir Alp boydak Bulvarı, Çevre Yolu ve Ceyhan Nehri kıyısında ortadan kaldırıldı. Ayrıca söz konusu bölgedeki 1 kilometrelik yolda, moloz yığınlarının temizlenmesinin ardından asfalt çalışması gerçekleştirildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge Koordinatörlüğü Müdür Yardımcısı Erol Bilen, Ceyhan halkının yoğun isteği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatı üzerine başlatılan temizlik çalışmasıyla ilgili bilgi verdi. Bilen, “Moloz yığınları temizliğiyle çevre kirliliğinin önüne geçilmesinin yanı sıra bu sıcak aylarda moloz yığınlarından kaynaklı sinek üremesinin ve molozları yuva edinen yılanların mahalleliyi tehdit etmesinin de önüne geçildi. Temizliğin ardından bölgedeki araç sahiplerinin otopark olarak kullanabileceği boş alan da oluşturulmuş oldu” dedi.
Erol Bilen, Ceyhan’da hafriyat çalışması gerçekleştiren işletmelerin yasak olmasına rağmen, Ceyhan sınırları içindeki bölgelere yeniden moloz dökmesi durumunda büyük cezalar uygulanacağı belirterek uyarıda bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir