29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da göçerler elektirikle buluştu…

Ceyhan’da göçerler elektirikle buluştu…

Osman BAKIR
Ceyhan’da hayvancılık yaparak zor coğrafyalarda yaşamını sürdüren göçeber aileleri elektrik sevincini yaşıyor.
Ceyhan’ın İsalı köyü yakınında bulunan dağın eteğinde kurdukları çadırda yaşamını sürdüren göçeber ailesini ziyaret eden Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, göçeber ailesinin yaşantısını yerinde görerek sorunlarını dinledi.
Yaklaşık 600 küçükbaş hayvan besiciliğini yapan Ali Çokat, “Daha önce aydınlatmayı gaz lambası ile yapıyorduk. Tarım Bakanlığı ve Adana İl Müdürlüğü tarafından bize güneş enerjisi paneli verildi. Panel sayesinde elektriğe kavuştuk. Televizyon izliyoruz, cep telefonlarımızı şarz ediyoruz, çadırımızı aydınlatıyoruz ve çocuklarımız bilgisayar çalıştırıyor” dedi.
Hüseyin Göçer ise Tarım Müdürünün gelip sorunları ile ilgilendiğini söyleyerek, “Panelimiz yoktu bize panel verdiler. Hayvancılık bizim baba mesleğimiz. Başka bir gelir kaynağımız olmadığı için hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Devletimiz sağ olsun. Verdikleri güneş paneli sayesinde elektriğe kavuştuk. Okula giden çocuklarımız elektriğin ışığında ders yapıyor. Bize Panel verdiler. Daha önce el lambası ve gaz feneri ile idare ediyorduk.Okula giden çocuklarımız ders yapıyor. Anaç hayvan için bize destekleme pirimi veriliyor”
Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, “Bakanlığımızın personeli olarak her zaman göçeberlerimizin yanındayız. Onların sorunlarını, yaşam ortamını ve bulundukları zor coğrafyadaki çalışmalarını görerek hissederek çözüm getirmeye çalışıyoruz. Dana önce 500 küçükbaş hayvanı bulunan ve çobanlık sertifikası olan kişilere destekleme pirimi veriliyordu. Bu sayıyı 250’ye düşürdük. Göçeberlerimize ve arıcılarımıza güneş paneli dağıttık. Göçebelerimizin çoğu güneş enerjisinden yararlanıyor. Bu da refah seviyesini artırıyor” dedi.
Ceyhan’da 21 ve Adana genelinde ise toplam 220 göçeber ailesine güneş panelinin dağıtıldığı belirtildi

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir