29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da Ekmeğin Gramajı Artırıldı…

Ceyhan’da Ekmeğin Gramajı Artırıldı…

Dövizdeki artışla birlikte ülkemizde gelişen olumsuz ekonomik havayı fırsata çevirmeye çalışan, fiyatlar üzerinde haksız artışlar yapan işletmelere karşı resmi kurumların müdahalesi sürüyor.

Ceyhan’da 200 gr ekmeğin satışı 1 Lira’dan yapılan zamla 1,25 Lira’ya çıkarılmıştı.

Ceyhan Belediye Başkan Vekili konuyu Adana Valiliği’nde gerçekleştiren İl Koordinasyon Toplantısı’na taşıdı. Toplantıda Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak’ın önerisiyle ekmek gramajında 50 gr artış ve 250 gr ekmeğin 1,25 TL satılmasına dair karar alındı.

Başkan Boydak konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“ Ülkemiz akıl almaz bir ekonomik saldırının altında olduğu şu günlerde ekonomik saldırıları fırsata çevirmeye çalışan işletmelere karşı mücadelemiz sürecektir. Biz fiyat artışına karşı değiliz, elbette esnafımız işletmelerimiz fiyat artışı yapma hakkına sahiptir. Ama bunu fırsatçılık olarak değerlendirip haksız yüksek artışlar yapan işletmeler için halisane düşünmek doğru değil.

Ekmek ise bizim en temel besin kaynağımız. Olmazsa olmazımız. Ekmeğin yurt genelindeki fiyat dengesinin dışında Ceyhan’da artışına sessiz kalamazdık. Valilik toplantısında ekmeğin 1,25 TL ‘den satışın devamı ama 200 gr olan ekmeğin 250 gr olarak satılmasını önerdik. Koordinasyon Kurulumuz ve Sayın Valimiz bu konuda olumlu görüş bildirdiler.

Hafta başından itibaren Ceyhan’da 250 gr ekmek 1,25 TL’den satılacaktır. Ekiplerimiz hafta başından itibaren kontrollerini yapacak, alınan karara uymayan işletmelere ise yasal işlem başlatacağız “ dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Camide ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı!

Kent genelindeki bin 490 camide ‘cuma namazı’nı kılmaya gelen yaklaşık 383 bin kişiye ‘siber dolandırıcılık’ …

Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor…

Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek …

Ceyhan Aleyna Tilki’yle coştu….

      Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan Belediye Başkan Adayı Kadir Aydar, Aleyna Tilki’yi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir