20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da ekmeğe zam…

Ceyhan’da ekmeğe zam…

Ceyhan’da, Pandemi sürecinde en temel ihtiyaçlardan biri olan ekmeğe Fırıncılar Odasının uyguladığı zam tarifesi tepki yarattı.
Yaklaşık 8 aydan buyana 200 gr ekmeğin fiyatı 1.50 TL’den satılırken, aynı gramajda ekmeğin fiyatı 1.75 olarak, 300 gr Ramazan pidesi ise 3.50 TL olarak satılmaya başladı.
İddiaya göre Ceyhan Fırıncı Esnafı Fiyat tarifesi ile ekmeğe uygulanan zam kafaları karıştırdı. 200gr ekmek 1.75 TL, Mübarek Ramazan Ayı’nda satılacak 300 gr Ramazan Pidesinin fiyatı 2.50-2.60 TL olaması gerekirken 3.50 TL olarak açıklanması tepki yarattı. Mübarek Ramazan ayında fırınların tercih edilmesini fırsat olarak değerlendiren oda yetkilileri, Müslüman bir ülkede, Pandemi sürecine rağmen kar marjını tavana yükseltmesi fırsatçılık olarak değerlendirildi.
Vatandaşlar, bazı illerde ekmeğin daha uygun fiyatlarda satıldığını iddia ederken, fırıncılar ise yaşanan enflasyonda ekmeğe yansıtılan zammın az olduğunu savundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir