18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da Çocuk İstismarı ve Sosyal ağ Bağımlılığı Semineri…

Ceyhan’da Çocuk İstismarı ve Sosyal ağ Bağımlılığı Semineri…

Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle yapılan “Çocuk İstismarı ve Sosyal ağ bağımlılığı” konferansı yapıldı

Ceyhan Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Merkezinde Büyük yapılan konferansta konuşmacı olarak İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu ile Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konu hakkında birer konuşma yaptılar.

AKARSU AİLE BİREYLERİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu konuşmasında ülke gündemimizi sık sık meşgul eden ve tüm bireylerimizin hassas noktalarından birisi olan çocuk istismarı üzerine en büyük görevin aile bireylerine düştüğünü ve çocukların bu konuda küçük yaşlarda eğitim verilmeye başlanması gerektiğini söyledi. Aile ve toplum bireylerinin bilinçlenmesi adına çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Akarsu bu konuda gerekirse tüm şehirde bilinçlendirme ve çalışma konferanslarının sık sık verilmesi gerektiğini söyledi.

Akarsu konuşmasına şöyle devam etti. Sosyal Ağ Bağımlılığı konusuna da değinerek yaş ortalaması olmaksızın hepimizin büyük bir sorunu haline gelen bu konu üzerinde en büyük görev aile büyükleri ve çalışma entegrasyon disiplininin sağlanması, kitap okuma oranının artması ve bunun için çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.

ÇOCUĞUN KORUNMA ALTINA ALINMASI ŞARTLARI Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konuşmasında bedensel, fiziksel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimi ile kişisel güvenliği tehlikede olan, ihmal ve istismar edilen ya da suç mağduru çocuğun, koruma ihtiyacı olan çocuk olduğunu ifade etti.

Bakır , “Çocuk Koruma Kanunu’nun 6. maddesi, adli ve idari merciler, kolluk görevlileri sağlık ve eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, korunma ihtiyacı olan çocuğu Çocuk Esirgeme Kurumu’na bildirmekle yükümlüdür. Çocuğun bakımından sorumlu kimseler çocuğun korunma altına alınması amacıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na başvurulabilir. Kolluğun çocuk birimi, suça sürüklenen çocuğun aileye teslimini gerektiren hallerde, çocuğun teslim edileceği veli, vasi, kanuni temsilci veya bakımını üstlenen kimseleri bulamaz”dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir