25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Ceyhan’da çevre felaketi oluşacak…

Ceyhan’da çevre felaketi oluşacak…

Çevre paltformu Üyesi Yaşar Gökoğlu, Hükümetin çok tehlikeli bir enerji politikası izlediğini belirtti. Gökoğlu “önden gidenin yaptığı hatalara bakarsınız ders çıkarırsınız, bu hatalara düşmessiniz. Kömürden enerji üretmek 150 -200 sene önce bilinen bir yöntemdi. Artık Dünya bunu terkediyor.Avrupalılar bıraktı. biz Avrupa birliğine aday Ülkeyiz, oraya gireceğiz güya. Çimento fabrikaları Türkiye’ye, kömür santrallari Türkiye’ye ,nükleer santraller Türkiye’ye biz Avrupalıların çöplüğü müyüz” ifadelerine yer verdi.

Ğökoğlu “Ceyhan ın Sugözü köyünde deniz kenarına kurulacak santralin (ÇET) raporunda dudak uçuklatan bir rakam ortaya çıktığının altını çizdi. Raporda 660 MB (Megabyt ) lık ithal kömüre dayalı bir santralin bir saniyede kullanacağı su 30 ton, bunu birgünle çarptığımızda ortaya korkunç bir rakam çıkıyor. Yani santrali soğutmak için bir günde iki buçuk milyon ton su kullanılacak, bu korkunç bir rakam, burası okyanusmu?”dedi.

Kurulacak santralin raporunda iki buçuk milyon ton suyu derin deşarj yöntemiyle, alttan borularla alıp kullanacaklarını iddia eden Gökoğlu “suyla birlikte yumurtalar, canlılar, mikroorganizmalar, küçük balıklar hepsi gelecek. Özellikle kabuklu deniz canlıları borulara yapışıcak bu canlıları klorlamayla öldürecekler ayrıca bu suyu santrali soğutmak için kullandıklarında suyun ısısı artacak. Çevre Bakanlığımız en fazla bir dereceye izin veriyormuş ,oysa deniz ısıssı vücudumuz gibidir bir derece yükseldiğinde ateşlenir doktora gideriz, denizde öyledir yarım derece bile denizi yok etmeye yeter” dedi

Ceyhan ve Yumurtalık arasının aşağı yukarı 10 km olduğuna, bu bölgede 11 kömür santrali müraacatı olduğuna dikkat çeken Gökoğlu “her km ye bir santral kuracaklar. Adana’da da müracaatlar var. Bu santrallerde yakılacak kömürü ithal alacaklar firmalar raporlarında yüzde seksen filitre edeceğiz diyorlar çünkü dünyada yüzde yüz filitre eden bir sistem yok yüzde yirmisi atmosfere bırakıldığında karbondioksit, karbonmonoksit külleri şehre yağacak. Adana nemli bir yer, nem yağmur olup sülfürik asit, nitrik asit olarak yağacak insanlar yavaş yavaş ölecekler” şeklinde konuştu.Ekspres.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir