19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CEYHAN’DA BÜROKRATİK ENGELLERİ AŞAMADIK…

CEYHAN’DA BÜROKRATİK ENGELLERİ AŞAMADIK…

Adana Ticaret Odası’nın 2014 yılı çalışma dönemi, Aralık ayı olağan Meclis toplantısıyla sona erdi. Tarkan Kulak başkanlığında toplanan ATO Meclisi, 2015 Yılı Bütçesi’ni oybirliğiyle kabul etti. Toplantıda konuşan ATO Başkanı Menevşe, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve sektörel siteleşmenin hayata geçirilmesine dönük çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Ülkenin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak 19 Eylül 2007 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Ceyhan İlçemiz sınırları içerisinde toplam bin 341 hektar alanda Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin kurulmasına karar verildiğini hatırlatan Menevşe, aradan geçen uzun sürüye rağmen bölgede her hangi bir çalışma yapılmadığını vurguladı. Menevşe şunları söyledi: “Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanamaması ve bürokratik sorunların çözümlenememesi nedeniyle bölgede gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar hayata geçirilememiştir. Irak-Türkiye; Ceyhan-Kırıkkale ve Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hatları aracılığıyla yıllık yaklaşık 100 milyon ton ham petrolü dünya piyasalarına arz eden bölgede, başta rafineri olmak üzere petrokimya, petrol ürünleri ve termik santral alanlarında yapılacak yatırımlar sadece bölgemizin değil, ülkemizin kalkınmasına, cari açığın azaltılmasına ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasına önemli katkılar sağlayacaktır.”

ATO Başkanı Atila Menevşe, 2014 yılında başlattıkları çalışmaların 2015 yılında daha etkin bir şekilde hayata geçirileceğini belirterek, “Üyelerimizin ihracata yönelmesini sağlamak amacıyla başlattığımız ihracat atağını 2015’te daha da geliştirerek, Adana’nın dış ticaret rakamlarına olumlu yansımalarda bulunmasını mutlaka sağlayacağız.” diye konuştu.

2015 yılında yapılması planlanan çalışmalara da değinen Atila Menevşe, özellikle 2014 yılında başlatılan ihracat hamlesine daha fazla yoğunlaşacaklarını söyledi. Düzenlenen ticaret heyetleri organizasyonlarıyla birçok ülkenin ziyaret edilerek, Adanalı firmalara ihracatın sanıldığı kadar zor olmadığını gösterdiklerini dile getiren Menevşe, “Belirlenen pilot sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimize önce eğitim verdik, ardından da onları Türkiye ve Adana için büyük önem taşıyan Rusya ve Polonya pazarlarıyla tanıştırdık. Bu konuda geleceğe yönelik önemli mesafeler aldık. İhracatımızı artırmak için hiçbir fedakarlıktan ve zorluktan kaçınmayacağız.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir