25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları…

Ceyhan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları…

Cumhuriyetimzin 96. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Tören Kaymakam Dr.Bayram Yılmaz’ın, Kaymakamlıkta tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Kaymakamlıktaki programın ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Cumhuriyet Meydanındaki törene geçildi.
Cumhuriyet Meydanındaki törende ilk önce Kaymakam Dr.Bayram Yılmaz ve Belediye Başkanı Kadir Aydar meydanda törene katılanların bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasına takiben Kaymakam Yılmaz günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kaymakam Yılmaz konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurulduğu dönemin zorluklarına rağmen Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının sabrına, cesaretine ve inanmışlığına vurgu yaparak onların mücadele ettiği düşmanın bugün halen var olduğunu; her dönem milletimizin iyiliğini istemeyenlerin tek anladıkları dilin “güç” olduğunu; bundan dolayı her yönden güçlü olmamız gerektiğini; millet olarak onurumuzla, şerefimizle, huzurlu ve güçlü olarak varlığımızı devam ettirebilmek için 82 milyonun her ferdinin samimiyetle ve dürüstçe çalışması gerektiğini; devletimizin ve milletimizin içinde bulunduğumuz coğrafyadaki mazlumların, barışın, huzurun ve adaletin tek umudu olduğunu belirterek Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelemizin Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Devletimizi kuranları, milletimize hizmet edenleri, vatan uğruna canlarını feda eden tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla andığını ifade ederek törenlerin hazırlanmasında emeği geçen kurumlara ve görevlilere teşekkür etti.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyon okundu; folklor gösterileri sunuldu.
Tüm okulların katılımı ile gerçekleşen tören, kortej geçişi ile sona erdi.

Törene, İlçe Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Aydar, Cumhuriyet Savcısı Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu -Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sibel Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Alpertunga Berberoğlu, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı Mustafa Ersin Ağca, askeri erkan, kamu kurumlarının yöneticileri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir