19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’da 18 Mart kutlamaları…

Ceyhan’da 18 Mart kutlamaları…

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ CEYHAN’DA KUTLANDI

18 Mart Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Ceyhan’da törenle kutlandı.
Ceyhan Cumhuriyet Anıtı önündeki tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından protokol tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Ceyhan Asri Mezarlığı’ndaki Şehitler Anıtı önünde Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Törene katılan protokol ve şehit aileleri tarafından şehit mezarlarına karanfil ve gül bırakıldı.

Daha sonra Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde devam eden kutlamalarda yaptı. Ceyhan Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çanakkale Ruhu’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu; tiyatro gösterisi yapıldı. Gazi ve Şehit Aileleri Derneği ziyaret edildi.

Buradaki programın ardından yine Ceyhan Belediyesi tarafından Çanakkale şehitleri için Abdulkadir Ağa Camii’nde mevlit programı düzenlendi. Cemaate, öğle namazı çıkışında Kaymakam Mustafa Ünlüsoy ve Belediye Başkanı Alemdar Öztürk tarafından lokum ve Çanakkale savaşı dönemlerinde cephedeki askerlerimizin içtiği çorbadan ikram edildi.

Törene: Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve diğer protokol temsilcileri ile siyasi parti, sivil toplum, oda ve meslek grupları temsilcileri, Şehit Aileleri Derneği yöneticileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle Ceyhan Belediyesi tarafından Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde 18-24 Mart tarihleri arasında resim sergisi, kitap fuarı, Çanakkale filmleri gösterimi ile yazar Mine Sota ve Metin Özdamar’ın katılacakları imza günü etkinlikleri düzenlenecek.

Tüm vatandaşlar etkinliklere davet eden Belediye Başkan Alemdar Öztürk “ Çanakkale Zaferi; vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığımız için her türlü imkânsızlıklara rağmen, milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale’de yüz binlerce şehit ve gazilerimiz, ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini ve dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir gücün olmadığını göstermişti. Ceyhan Belediyesi olarak Çanakkale ruhuna yakışır etkinlikler düzenledik” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir