28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan’a taziye evi açıldı…

Ceyhan’a taziye evi açıldı…

Ceyhan ve Adana Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle taziye evi açıldı.
Ceyhan’da hayırsever ve belediye ortaklığında yapılan taziye evinin açılışı gerçekleştirildi. Taziye evinin açılışı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ile Hayırlar Yaptırma Derneği Başkanı Necmettin Aydın tarafından yapıldı.

Taziye evinin hizmete açılması nedeniyle konuşan Erdem, “Ülkemiz tarihinde, kültüründe taziye çok önemli bir gelenek. Acıların paylaşıldıkça azalacağına inanan, birbirine zor zamanlarında destek olan bir ülkenin insanlarıyız. Ceyhan’ımızda belediye olarak halkımızın sevinçlerinde olduğu gibi acılarını paylaşmaya da özen gösteriyoruz. Hüzünlü ailelerin yanında olmak bizlerin asli görevleri arasında yer alıyor. Ceyhanlı hemşehrilerimin de birbirine olan desteğini, dostluğunu, yardımseverliğini yakından takip ediyorum” diye konuştu.

Gönüllerin kimsenin ölmemesinden yana olduğunu vurgulayan, yaşamın hep iyiye, güzele dair ne varsa bünyesinde barındırmasını dileyen Erdem, şunları söyledi:

“Ancak insanoğlu ne doğmaktan vazgeçebilir ne de ölümden kaçabilir. Acılarımızı paylaştığımız önemli mekanların oluşturulması da değer taşıyor. Günümüzde çoğu yerleşim yerlerinin apartmana dönüştüğü göz önüne alınırsa milletimizin hizmetine sunduğumuz taziye evleri dayanışma ve yardımlaşma, acıları paylaşma kültürünü devam ettirebilme adına büyük anlam kazanıyor. Hayırlar Yaptırma Derneği Başkanı Necmettin Aydın ve ekibine çok amaçlı hizmet binası ve taziye evi yapımında Ceyhan Belediyesi ile proje ortaklığı yaptıkları için teşekkür ediyorum. Tüm Ceyhanlı hemşehrilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Taziye evlerimiz mahallelerimize hayırlı olsun.”
Karalar ise “Belediye ile yardımseverlerin bir araya gelerek gerçekleştirdiği taziye evlerine biz de destek olduk” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir