24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Sağlık / CEYHAN TATARLI KÖYÜNDEKİ KAZILAR…

CEYHAN TATARLI KÖYÜNDEKİ KAZILAR…

CEYHAN TATARLI HÖYÜKTE ARKEOLOJİ KAZISI DEVAM EDİYOR.
OSMAAN BAKIR
Ceyhan’DA bulunan Tatarlı Höyükte başlatılan arkeoloji kazı çalışmaları devam ediyor. Çukurova Üniversitesi tarafından yapılan kazı çalışmalarında 4 bin yıllık Kizuwatna uygarlığına ait önemli bir kent ortaya çıkıyor.
Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Serdar Girginer, bakanlar kurulu kararı ile 7 yıldır Tatarlı höyükte kazı çalışması yaptıklarını belirterek, “Yaptığımız kazı çalışmalarında bundan 4 bin yıl önce Kizuwatna uygarlığına ait önemli bir kent ortaya çıkardık. Kutsal özelikli mega bin kent olduğuna inanıyorum” dedi.
Zor bir iklimde höyükte yaptıkları Hitit Kizuwatna kazı çalışmalarının Adana ve Ceyhan tanıtımında büyük bir rollün üstleneceğini kaydeden Girginer, “3 bin 500 yıllık Hitit Kizuwatna çalışmalarımız bu yıl sona erecek gibi görünüyor. Önümüzdeki yıl turizm amaçlı bir proje çalışması yapacağız. Kentin giriş kapılarını, 7 pınara inen taş rampalı yol ve sur sistemli çalışmalarımız devam ediyor”
Tatarlı höyükteki arkeoloji kazı çalışmalarında Çukurova Üniversisesi ve diğer üniversitelerden 25 öğrenci ve asistan ile Tatarlı ve Çataklı mahallesinde de 35 kişi olmak üzere toplam 60 kişilik bir ekip görev yapıyor. 24 Temmuz’da başlatılan kazı çalışmaları Ekim ayının sonuna kadar devam edecek.
Öğrenciler, arkeoloji kazı çalışmalarını büyük bir zevkle yaptıklarını ifade ederek, kazı çalışmalarında kendilerini geliştirdiklerini belirttiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Hekimler, vergi kesintileri eylemini sürdürüyor…

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası‘nın (SES), aile …

LÖSEV’DEN KOLİ KOLİ MUTLULUK!

“Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi gülümsetebilmek …

Hekimler ’14 Mart Tıp Haftası’ Kapsamında Buluştu…

14 Mart Tıp Haftası hakkında açıklamalarda bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Hekimler her zaman …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir