23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / CEYHAN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AÇILDI…

CEYHAN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI AÇILDI…

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Mühendislik Fakültesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Ceyhan Yüksek Meslekokulu Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen tören şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Mühendislik fakültesi bu yıl ilk defa öğrenci alarak eğitim-öğretim hayatına başladı. Şu an fakültede 26 öğrenci eğitim alıyor. Bu 26 öğrenci de Makine Mühendisliği bölümünde okuyor. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Akademik açılış konuşmasını Ceyhan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yurtal yaptı.
Yurtal, “Bölgesel olarak düşünüldüğünde Ceyhan, önümüzdeki 10 yılda ülkemizin en önemli enerji ve sanayi bölgelerinden biri olacaktır. Bundan dolayı fakültemizin kuruluş amacı yeni enerji ve sanayi bölgesi olması beklenen başta Ceyhan ve yöresi ile ülkemizin ihtiyacı olan donanımlı mühendisler yetiştirmek, üniversite sanayi işbirliği çerçevesi içerisinde bilimsel destek sağlamak ve Ar-Ge projeleri oluşturmaktır. Fakültemiz ülkemizin temel değerlerine ve stratejik hedeflerine uygun olarak etik değerlere bağlı kendini sürekli yenileyen, yaratıcı, girişimci, sorgulayıcı, ortak çalışmaya yatkın, çevreye duyarlı, devlete ve topluma yararlı, gerekli tüm donanımlara sahip birey yetiştirmektir. Bu amaçla 2009’da Çukurova Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Ceyhan’da kurulan fakültemiz bu yıl ilk defa öğrenci alarak eğitim-öğretim dönemine başlamıştır.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise şunları söyledi: “41 yılı geride bırakan üniversitemizin Ceyhan Mühendislik Fakültesi’nin bu yıl ilk defa öğrenci alması vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten oldukça mutluyum. Üniversitemiz bünyesinde 16 fakülte, 5 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuarı, 3 enstitü ve 32 araştırma ve uygulama merkeziyle eğitimin öncüsü olmaya ve yüksek öğrenimimize önemli katkılar sunmaya devam etmektedir. Birçok ilçemizde meslek yüksekokullarımız bulunmasına karşın sadece Ceyhan ve Kozan’da fakültelerimiz bulunmaktadır. Ceyhan gerek kadim tarihi ve kültürel zenginliği gerekse stratejik konumu nedeniyle büyük önem verdiğimiz bir ilçemizdir. Ceyhan’ı eneji üssü olma yolunda hızla ilerlediği bu dönemde buraya açtığımız mühendislik fakültesiyle buradan yetişecek donanımlı öğrencilerimizle bizler de Ceyhan’ımıza ve ülkemize büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun.”

Adana Valisi Mustafa Büyük de “Kuruluş tarihine baktığımızda 5 yıla yakın bir süre geçmiş. Ceyhan bu manada dinamiklerini harekete geçirerek bu tür teşebbüslerin başarıya ulaşmasında daha büyük katkılar sunmalı. Ceyhan, Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birisi. Ekonomik merkezlerinden birisi olmaya aday. Özellikle enerji bölgesinde planlanan projelerin gerçekleşmesi halinde dünyanın bildiği, tanıdığı önemli merkezlerden birisi haline gelecek. Ona hazırlığı şimdiden yapmalı. Ve hatta Ceyhan gelecekte ayrı müstakil üniversite olacak şekilde bir hedefi olmalı ve ona göre hazırlık yapmaya başlamalı. Bunu Ceyhan bulunduğu bölge itibariyle fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Bu konuda bize ve herkese düşen ne varsa yapmalıyız.” şeklinde kokuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Mustafa Büyük ve protokol, fakültenin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesimi sonrası Vali Büyük ile katılımcılar 4 kattan oluşan fakülteyi dolaşarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Büyük fakülte ziyareti esnasında fakülte öğrencileriyle de ilgilendi, fakülte konusunda eksikleri olup olmadığını sordu.

Ceyhan Mühendislik Fakültesi bünyesinde Makine Bölümü yanı sıra Harita, İnşaat, Kimya, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümleri bulunuyor.
Veterinerlik bölümüne de seneye öğrenci alımı yapılacak.

Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Garnizon Komutan Binbaşı Murat Kütükçü, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ceyhan Ticaret Borsası başkanı Memici Güleçyüz, Ceyhan Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim İkidağ, CEYGİD Başkanı Yener Ural ve yönetim kurulu üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir