29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Oruç lokması dağıttı…

Ceyhan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Oruç lokması dağıttı…

Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi, Muharrem Orucunun ilk gününde Ceyhan Cemevin de Oruç açma programı düzenledi.
Ceyhan Cemevin de Deyişler ve ağıtlar ile başlayan programda konuşan Ceyhan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı,”Değerli Canlar. Bugün Muharrem ayı nedeniyle tutulan oruçların ilk günü olması nedeniyle yapılan oruç açma lokmamıza katkı sunan ve Alevi toplumu ile bir araya gelen Başta Ceyhan Belediye Başkanı Sayın Hülya Erdem’e ve Yası Matem Ayında bizleri yalnız bırakmayarak Lokmamızı bizimle paylaşan, Adana Alevi platformu dönem başkanı ve Akkapı kültür eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Cömertpay ,Sivas Serinyayla Sosyal yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Sıtkı Keskin , Alevi Kültür derneği Adana Şubesi Başkanı Hasan Mansuroğlu ,Akdeniz eğitim kültür Akat derneği başkan yardımcısı Gültekin Acar,Alevi kültür derneği dedesi İsmet Demir ve Zakir Turaabi Kaya ya…Ayrıca Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel İlci’ye, Ceyhan Belediye Meclis Üyelerimizden Ahmet Biberoğlu, Harun Küçük’e, Gazeteci Büyüğüm ve Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Şahin Özer’e ve Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ceyhun Özer’e , meslektaşım Ayşegül Öztürk’e , lokmada hizmet veren Ceyhan Belediyesi Kadın eli ekibine ve hizmet gören Canlarımıza ve lokmamıza iştirak eden tüm canlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Oruçlarının hak katında kabul olsun.”dedi.
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’de yaptığı konuşmada,“ Muharrem Ayı insanlığın ve hakkın ayıdır. Muharrem Ayı kerbela hadisesinin yaşandığı aydır, Hz Hüseyin efendimizin ve 72 ehlibeytinin kerbela da şehit edildiği aydır. Ehlibeytin yaşadığı zulme bakınca içimiz ürperiyor, dilimiz lal oluyor. Bu ay hem ehlibeyti anmak ve hatıralarını yaşatmak hem de birlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek için önemli bir aydır. Değerli hemşerilerim, Muharrem orucunun ruhunda kardeşliğin, sevginin, anlayışın ve hoş görünün anlamı saklıdır. Muharrem ayında kerbela şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu ayda tutulacak oruçların, yapılacak ibadetlerin, ikram ve lokmaları hak kabul etsin. Tüm canları sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.’’dedi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi bir kez daha geleneksel inanç paylaşımına imza attı.
Vakıf Şubesi bünyesinde bulunan Ceyhan Cemevin de Covid-19 salgını tedbirlerine uyularak lokma yemeği gerçekleşti.
Anlamlı programa Alevi Dedesi ismet Demir, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Adana Alevi platformu dönem Başkanı ve Akkapı Kültür Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Cömertpay, Sivas Serinyayla Sosyal yardımlaşma dayanışma Kültür derneği başkanı Sıtkı Keskin,Alevi Kültür derneği Adana Şubesi başkanı Hasan Mansuroğlu,Akdeniz eğitim kültür Akat Derneği Başkan Yardımcısı Gültekin Acar, Alevi kültür Derneği Dedesi İsmet Demir ve Zakir Turaabi Kaya,Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ceyhun Özer,Şube Başkanı Bahadır Odabaşı, Başkan Yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri,CRT MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özer,Vakıf üyeleri ile Çok sayıda Ceyhanlılar katıldı.
Aşık Turabi söylediği ağıtlarla konuklara duygulu anlar yaşattı. Oruç açma lokması hakkında bilgi veren Dede ismet Demir vatandaşları bilgilendirdi. Dede demir konuşmasının ardından yemek duası vererek oruç açmayı başlattı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir