29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan Cemevi Görkemli Bir Törenle Açıldı…

Ceyhan Cemevi Görkemli Bir Törenle Açıldı…

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ceyhan Cemevi, görkemli bir törenle açılırken açılışa özel düzenlenen Cem Adrian ve Musa Eroğlu konserleri ile Ceyhanlılar unutulmaz bir akşam yaşadı.

Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, açılış için MHP Lideri Devlet Bahçeliyi davet ettiklerini ve davet karşısında MHP Lideri Bahçeli’nin “Kamuda iktidara talip olan bir siyasi parti lideri olarak oraya katılışımız görkemli olur, laiklik ilkesi gereği uygun olmaz” cevabı verdiğini ifade ederek O’nun selamlarını iletti

KATILIM YOĞUNDU

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün bizatihi söz verdiği, 14 Mayıs 2017’de temeli atılan ve 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Ceyhan Cemevi’nin açılışı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ev sahipliğinde siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

“MÜSLÜMANLAR İÇİN BÜTÜN YERYÜZÜ İBADETHANEDİR”

Açılışta konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’de toplumsal manada bir kardeşlik, huzur iklimi olduğunu söyleyerek “Bu cemevi yalnızca Alevi hemşerilerimiz için değil. Bir gün Ramazan iftarını da burada yaparız, teravih namazını da burada kılarız. Müslümanlar için bütün yeryüzü ibadethanedir” dedi.

Başkan Sözlü açılış için MHP Lideri Bahçeli’yi davet ettiklerini ve davet karşısında MHP Liderinin “Reis Bey gecikmiş hizmetleri yerine getiriyorsunuz Allah sizden razı olsun. Fakat nihayetinde kamuda iktidara talip olan bir siyasi parti lideri olarak oraya katılışımız görkemli olur, laiklik ilkesi gereği uygun olmaz” dediğini ve Adanalı hemşerilerine selam gönderdiğini belirtti. Bu sözlerin ardından binlerce hemşerisi MHP Lideri Bahçeli’yi ayakta alkışladı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Açılışa özel düzenlenen Cem Adrian ve Musa Eroğlu konseri ile Ceyhanlılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Konserin ardından Başkan Hüseyin Sözlü’nün yanına fotoğraf çekilme isteği ile gelen Ceyhan halkı bu dev eser için Başkan Sözlü’ye teşekkür ettiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir