19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan belediyesinden farklı bir sunum…

Ceyhan belediyesinden farklı bir sunum…

Ceyhan Belediyesi Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü; 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenledi. Ceyhanlı kadınlar kefen giyerek, futbol maçında pankart açarak ve kocaları tarafından öldürülen kadınların mezarlarını ziyaret ederek kadın cinayetlerine tepki gösterdi.
Ceyhan Belediyesi, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerine, 21 Kasım Perşembe günü Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınma Evi Gönüllü Avukatı Muhal İkikardeş ve Gönüllü Psikolog Şebnem Pusa’nın konuk olduğu panelle başladı.

“Sen Güneşin Altında Isınırken Ben Kara Toprak Altında Üşüyorum. Bizi Unutmayın”

Panelde yıl içinde Çukurova bölgesinde öldürülmüş 33 kadının isimlerinin ve öldürülmelerinin sözde sebeplerinin yer aldığı utanç sergisi de gerçekleştirildi. Panel, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in konuşmasının ardından Kadın ve Aile İşleri Müdürü Aslı Cirit Konar’ın da içlerinde bulunduğu altı kadının kanlı kefen giyip hep bir ağızdan söyledikleri ; “Sadece son bir yılda, her on günde bir, bir kadın, üstelik komşun olan bir kadın öldürüldü. Seninle aynı pazara gittim. Aynı parkta oynattık çocuklarımızı. Aynı kırmızı ışıkta bekledik. Ve şimdi sen güneşin altında ısınırken ben kara toprak altında üşüyorum. Bizi unutmayın” sözleriyle son buldu.

Kadınlar Sahaya İnip Pankart Açtı

Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü ekipleri 23 Kasım Cumartesi günü de 11 Eylül’de eski eşi tarafından öldürülen Lütfiye Yüksel’in mezarını ziyaret ederek Yüksel’in mezarı başında kadın cinayetlerine tepki gösterdi.
Ceyhan Belediyesi kadın personelleri ise 24 Kasım Pazar Günü Ceyhan Şehir Stadyumu’nda gerçekleşen Ceyhanspor – İskenderunspor maçında “ Şiddetin nedeni olmaz, Cinayetin Bahanesi Olmaz” yazılı pankartı sahada açarak kadın cinayetlerine ve şiddet olaylarına tepki gösterdi.

“Bir Kadın Değişir, Her Şey Değişir”

Hafta boyunca gerçekleşen tüm etkinliklerde bulunan ve kadınların haklı mücadelesine destek olan Ceyhan Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Ceyhanspor Kulüp Başkanı Hülya Erdem ; “ Kadının sesini bütün mecralarda duyurmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. İş ve spor camiasında kadına daha fazla yer verilmesi, kadının tüm alanlarda söz sahibi olması, eğitilmesi ve haklarından haberdar edilmesi şiddet olaylarının önüne geçilmesi için önem arz etmektedir. Bir kadın değişir, her şey değişir. Gelecek bizim omuzlarımızda yükselecek. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü’nü mücadelemizi görünür hale getirmek için sebep kılmalıyız” diyerek tüm toplumu şiddetle mücadele etmeye çağırdı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir