19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / CEYHAN BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI…

CEYHAN BELEDİYESİ ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI…

Ceyhan Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı YAPILDI.

Ceyhan Belediyesi olağan Aralık Ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Başkanlığında Gerçekleşti.

7 Maddelik Gündemle toplanan Ceyhan Belediyesi Meclis toplantısı Atatürk ve şehitler adına Saygı duruşu ile başladı.

Ardından Meclis üyeleri gündem dışı 5 madde daha eklenmesi için meclis başkanlığına teklif verdi. Belediye Meclis Üyeleri Hasan Toprak, Ünal Albayrak, Mustafa Korkmaz, Aynur Çetiner ve Zafer Mülazımoğlu’nun verdiği treklirde yapılan oylama sonucu oy birliği ile gündeme alınmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmeisne başlandı.

Gündemin 2. Maddesi, Belediyenin 2015 yılı harç ve tarifelerinin görüşülmesi, idareden geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi, Adana Kadastro Müdürlüğü tarafından Narlık, Çevretepe, Gündoğan, Durhasandede, Dutlupınar, Nazımbeyyeniköy ve Çokçapınar mahallelerinde yapıalacak kadastro çalışmaların adı geçen mahalle muhtarlıklarının belirlediği bilirkişi isim listeleri geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edidi.

Gündemin 4. Maddesi, Ceyhan Belediyesi ile Amerkanın Teksas Eyaletine bağlı Frisco kenti ile işbirliği yapılması ve kardeş şehir ilişkisi kurulması için gerekli çalışmaları yapmak üzere Başakan Öztürk’e oy birliği ile yetki verildi.

Gündemin 5. Maddesi, Belediye ve Yetkili Sendika ile sözleşme yapılması yetkisi Başakan Öztürk’e oy birliği ile verildi.

Gündemin 6. Naddesi, Tütkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğü ile 16 Şubat 1925 tarihinde, Türk Teyyare Cemiyeti’nin kurulmasıyla cemiyetin uçak alnması için başlattığıu kampanyay büyük katkılar sağlanması ve kuruma alınan ilk uçağın adının Ceyhan olması münasabeti ile bu büyük olayın ve günün anısına Büyük Atatürk Parkı içerisinde uygun bir yere 1/1 ebetında Türk Hava Kurumu işle birlikte uçak Maketi yapılması yapılan oylamayla oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/f maddesi hükümlerince hazırlanan Belediye 2015 Mali Yılı Ücret Tarifeleri de oy birliği ile kabul edildi.

Ardından sonradan Gündeme eklenen 5 Maddeni,n görüşülmesine geçilerek MHP gurubu adana Hasan Toprak tarafından verilen teklifle gündeme alınan, İlçe Merkez bulvar ve caddelerinde zaman zaman fuar, kermes ve sergilerin açılamasının esnafları ve trafiği olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçilmesi için bu tür faaliyetleri yapanların bunu kurumları içerisinde yapmaları isteği, mülkü amirlikler ve kurumlarla görüşülerek bir karar varılması oy birliği ile kabul edildi.

MHP gurubu adına Ünal Albayrak tarafından verilen teklifte İsrtiklal Mahallesinde bulunan perşembe pazarının kapalı alan yapılmasına rağmen halen cadde üzerine kurulduğu bir an evvel kapalı alana taşınması isteği, Pazar üzerinden geçen Tedaş’a ait yüksek gerilim hattını tehlike arz ettiği ve Tedaş’ım bu hattı toprak altına almasını ardından kapalı pazar yuerine geçilmesi oy birliği ile kabul edildi.

MHP gurubu adına Mustafa Korkmaz tarafından verilen teklifte Cumhuriyet Mahallesinde Semt pazarı kurulması isteği, Başkan Öztürk’ün sunduğu, pazar yerlerinin tüm alt yapılarının yapılarak modern bir şekilde açılması gerekir gerekçesi neticesinde bu şekilde aç kurulacak pazar yerlerinin açılması oy birliği ile kabul edildi. edildi.

MHP gurubu adına Aynur Çetiner tarafından verilen teklifte ise, Cumhuriyet Mahallesi Muteşem evler semtinde bulunan 941 ada 6 nolu parselin park yapılması konusunun görüşülerek semt sakinlerinin talepleri dile getirildi. Güğndeme alınan bu madde, adı geçen yer 1/5000 lik haritada olduğu için İmar tadilatlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılnması gereğinin altı çizilerek Büyükşehir Belediyesi Meclisine Havaşle edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak CHP Gurubu adına Zafer Mülazımoğlu’nun verdiği teklifte Kurtpınar ve İncirli mahelle muhtrarlıklarının ayrılması talebi, yeni yükler getireceği ve hiç bir fasydasının olmayacağı gerekçeleri ile ileri bir tarihte görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Ceyhan Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı oybirliği ile kapatıldı

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir