24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan belediye meclisi temmuz ayı toplantısını yaptı…

Ceyhan belediye meclisi temmuz ayı toplantısını yaptı…

Ceyhan Belediye Meclisi 2019 yılı Temmuz ayı olağan toplantısını Belediye Başkan vekili Gürsel İlci başkanlığında gerçekleştirildi.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi belediye meclis salonundaki toplantıda açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis üyelerinin gündeme aldığı ve şehitlerin isimlerinin park ve caddelerde yaşatılması konusunda çalışma başlatan Ceyhan Belediyesi ekipleri, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir’in bilgisi dahilinde şehit aileleri ile görüştü. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Meclis Üyelerinin talepleri doğrultusunda ailelerin rızasını alan ekipler konuyu meclise sunarken, gündemin 5. maddesi gereğince Ceyhanlı Şehit isimlerinin, Ceyhan’da bulunan sokak ve parklara verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nuri Toprak “Sayın başkanım, aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Aziz şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması bizi şereflendirir. Dolayısıyla hepimiz için gurur verici bir hadise, başta başkanımız Kadir Aydar’a, emeği geçen tüm Meclis Üyesi arkadaşlarıma, Dernek Başkanımız Ayşe hanıma ve başımızın tacı kıymetli şehit ailelerine canı gönülden teşekkür ederim. İnşallah kahramanlarımızın adını ailelerinin rızası ile en güzel şekilde yaşatacağız.” dedi.

Gündemin 3. maddesi kardeş belediyecilik talebinin ertelenmesi ve incelenmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. maddesi Çiftçi Malları Koruma Meclisine ve Muharebe Heyetine 5’er asil 5’er yedek üye seçilmesi talebinin cuma günü görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 6. maddesi Gaziosmanpaşa Mahallesi 1240 ada 1 parsel kayıtlı mülkiyeti Toprak Mahsulleri Ofisine ait arsanın istimlakının görüşülmesi talebi imar komisyonu başkanlığında müşterek komisyonlarda görüşülmesine oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 7. maddesi komisyonlara havale edilen Gaziosmanpaşa Mahallesi (Namık Kemal) 1508 ada ve çevresinde plan değişikliği yapılması talebinin incelenmesi ve sonraki toplantıda görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan, gündem dışı madde olarak meclise sunulan 28.05.2019 tarihinde yapılan Ceyhan Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti toplantısında Ceyhan Ticaret Odasına ait olan %30’luk hissenin %6’sının Ceyhan Belediyesi’ne devredilmesi konusu görüşülmüş, toplantıda yapılan görüşülmeye istinaden Ceyhan Ticaret Odası %6’lık hissesini Ceyhan Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini Meclis kararı alarak talep yazısının iletilmesi hususunda meclis kararı alınması talebi oy birliğince kabul edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir