29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan Belediye Eski Başkanı Öztürk, Fetö’den Gözaltına Alındı…

Ceyhan Belediye Eski Başkanı Öztürk, Fetö’den Gözaltına Alındı…

İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, AK Parti’den ihraç edildikten sonra geçen 15 Haziran’da görevden alınan Ceyhan Belediye eski Başkanı Alemdar Öztürk, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Adana’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Ceyhan ilçesinde şafak operasyonu düzenledi. Polis, operasyonda Ceyhan Belediye eski Başkanı Öztürk ile 10 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin 3’ünün meclis üyesi, 4’ünün ise belediye çalışanı olduğu belirtildi. FETÖ’ye belediyeden kaynak aktardıkları ve finans sağladıkları iddia edilen şüpheliler, sorguya alındı.

AK Parti’den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk’ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Geçen ocak ayında ‘eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek’ iddiaları ile AK Parti Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Öztürk, geçen 15 Haziran’da görevden alınmıştı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir