29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan Afet Bölgesi İlan Edilsin…

Ceyhan Afet Bölgesi İlan Edilsin…

Bu yıl yağışların az olması Ceyhanlı Çiftçileri kuraklıkla karşı karşıya bırakırken, buğdaylar biçer yerine ot biçme makinesiyle yapılıyor.

Basın toplantısı yaparak sorunlarını açıklayan Ceyhanlı Çiftçi Kasım Kara, “Ceyhan acilen afet bölgesi ilan edilmelidir” dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ceyhan Ziraat odası verilerinden aldığı bilgileri değerlendiren Kara, 320 bin dönüm buğdayın 200 bininin başak verdiğini fakat içlerinin boş olduğunu belirterek, “olayın vehaneti şimdi anlaşılmıyor, önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak. Bir çok gıda maddesi ve ekmek zamlanacak. Geçen yıl saman ithal etmiştik bu yıl daha kötüsünü yaşayacağız. Bölgedeki ayçiçeği yetiştiricileri de aynı sorunu yaşıyor. Yıllık 200 bin ton ham yağ açığı varken bu daha da büyüyecek. Borçların ertelenmesiyle de bu sorun çözülmez bunun çaresi afet bölgesi ilan edilmesidir” dedi.

CHP Meclis üyesi Zafer Mülazımoğlu ise Hükümetin bu konuya el atacağını sanmadığını ama çiftçiler adına yinede çağrıda bulunacağını belirterek, “insanları önce fakirleştirdiler, sonrada yardıma muhtaç hale getirdiler. Çiftçilerimizde aynı şeyi yapacaklardır ama biz yinede çağrımızı yeniliyoruz, burası afet bölgesi ilan edilsin” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir