19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ceyhan ve Adana Arasında Park Sorunu…

Ceyhan ve Adana Arasında Park Sorunu…

Ceyhan’da üç dönem başkanlık yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, halefi Alemdar Öztürk hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulundu.

Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde 10 dönüm ve üzerindeki 4 adet parkın devri Adana Büyükşehir Belediyesi ile Ceyhan İlçe Belediyesi arasında kriz yarattı. Adana Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı Eylül ayında alınan Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile 2015 Temmuz ayındaki 1. İdare Mahkemesi kararına rağmen Ceyhan’daki 10 dönüm ve üzeri 4 adet parkın devrini gerçekleştirmeyen Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk hakkında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, 2014 yılında 5 merkez ilçeyi hariç tutarak diğer ilçelerdeki 10 dönüm ve üzerindeki parkların Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine ilişkin karar aldı. Meclis kararının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi, Ceyhan ilçe merkezindeki Büyük Atatürk Parkı, Rauf Denktaş Parkı, Azerbaycan Dostluk Parkı ve Sarımazı Mahallesi’ndeki Tekeli Parkı’nın devrinin sağlanması için Ceyhan Belediyesi’nden talepte bulundu. Ancak 4 parkın devrine yanaşmayan Ceyhan Belediyesi, konuyu yargıya taşıdı. Adana 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada hukuk mücadelesini kazanan taraf Adana Büyükşehir Belediyesi oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi, idare mahkemesinde lehine çıkan kararın ardından Ceyhan Belediyesi’nden 4 parkın ivedilikle devredilmesini istedi.
Ceyhan Belediyesi, söz konusu parkları Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devretmeme ısrarını sürdürdü. İlçe belediyesi, Büyük Atatürk Parkı’nın imar planında ‘rekreasyon alanı’ olarak göründüğünü ve park statüsünde olmadığını iddia etti. Rauf Denktaş Parkı’nın ise Bakanlar Kurulu Kararı ile afet riskli alan ilan edildiğini savunan Ceyhan Belediyesi, buranın DSİ taşkın sahası içinde kaldığını öne sürdü. Azerbaycan Dostluk Parkı’nın ise TCDD ile mahkemelik olduğu ve davanın halen devam ettiği bilgisi verildi. Sarımazı’daki Tekeli Parkı’nda ise herhangi bir işletmeci bulunmadığı bildirildi.
Meclis kararı ve mahkeme kararına rağmen Ceyhan Belediyesi’nin uzlaşmaz yaklaşımı üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile mahkeme kararını uygulamayan Ceyhan Belediyesi’ndeki diğer kamu görevlileri hakkında Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şikayet dilekçesinde Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile ilgili belediye bürokratlarının görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılması talep edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir