20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Sağlık / ÇETİN’DEN BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI…

ÇETİN’DEN BÜYÜKŞEHİR’E ÇAĞRI…

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sivrisinekle mücadele görevinin Büyükşehir’de olduğunu hatırlatarak, yetki verilirse seve seve yapabileceklerini söyledi.
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü’nde yaptığı değerlendirmenin önemli bir kısmını sivrisinekle mücadele konusuna ayırdı. Sivrisineklerle yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Çetin, “Ben ilçe belediye başkanı olarak ‘Sivrisinekle mücadeleye ben de katılayım’ desem belediye başkanı olarak bana zimmet çıkarılır, suçlu duruma düşerim. Bu konu önemli, bir an önce aydınlığa kavuşturalım. Büyükşehir Belediyesi’ne buradan sesleniyorum; havalar ısınıyor, lütfen hemen harekete geçin” dedi.
İlçe belediyelerinin yetki ve sorumluluğunda olmamasına karşın sivrisinekle mücadele edebileceğini ancak bunun için Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından karar alınması gerektiğini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana büyük ve sıcak havası da düşünülürse sivrisinekle mücadele etmek kolay değil. ‘Bu işe ilçe belediyeleri de katılsın, mücadele etsin’ deniyorsa hemen karar verelim ve ilçe belediyeleri olarak el ele verelim. Biz Çukurova olarak seve seve bu işi yaparız ama önce karar verilmesi şart” diye konuştu.
Adana’da yaz aylarında hep sivrisinek sorunu yaşandığını ve şikayetlerin de daha çok ilçe belediyelerine iletildiğine dikkat çeken Çetin, şu bilgileri verdi:
“Vatandaşlarımızın çoğu sivrisinekle mücadele görev ve sorumluluğunun Büyükşehir’e ait olduğunu biliyor ama bilmeyenler için bir kez daha yineleyelim: Bu görev Büyükşehir’indir. Ve bu mücadelenin şimdi değil, sivrisinekler henüz larva halindeyken yani ocak şubat aylarında yapılması gerekirdi. Bugünler son günlerdir. Bir an önce karar verip bir an önce harekete geçmemiz gerekir. ‘Biz yetişemiyoruz’ deniyorsa biz yaparız.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Hekimler, vergi kesintileri eylemini sürdürüyor…

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası‘nın (SES), aile …

LÖSEV’DEN KOLİ KOLİ MUTLULUK!

“Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi gülümsetebilmek …

Hekimler ’14 Mart Tıp Haftası’ Kapsamında Buluştu…

14 Mart Tıp Haftası hakkında açıklamalarda bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Hekimler her zaman …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir