29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Celiluşağı Köyü’nde “Tırşık Buluşması”…

Celiluşağı Köyü’nde “Tırşık Buluşması”…

Ceyhan’da daha önce ancak bayramlarda görüşebilen Celiluşağı Köylüleri, tırşık gününde büyük bir coşku yaşadı. Adeta bayram sevinci içerisinde olduklarını belirten köylüler, tırşık buluşmasının festivale dönüştürülmesini istedi. Yeni neslin yabancı gibi olduğunu belirten köylüler, tırşık buluşmasında gençlerin birbirlerini tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Fikriye Karahasanoğlu, Hayrullah Akılevi, Mukadder Yılmaz, Süleyman Çalışkan ve Halil Celiloğlu’nun öncülüğünde düzenlenen tırşık buluşmasının ilki, Celiluşağı Köyü Cami Avlusu’nda gerçekleştirildi. Cami avlusunda toplanan kadın erkek, genç yaşlı Celiluşağı Köylüleri adeta bayram coşkusu yaşadı. Bir gün önceden hazırlanıp mayalanmaya bırakılan tırşık, kazanlarda kaynatılarak pişirildi. Tırşık çorbası ve bulgur pilavı, köylülerin kendi yaptıkları yufka ekmekle birlikte cami avlusunda toplanan kalabalığa ikram edildi. Tatlıların da ikram edildiği tırşık buluşmasında köylüler, kabristanına giderek mezar ziyareti yapıp dua okudu.
Yakın akraba oldukları halde daha önce hiç görüşmeyen Celiluşağı gençleri, birbirlerinin telefonlarını aldılar. Cep telefonuyla özçekim yapan gençler, hep birlikte hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi.
Tertip komitesinden Mukadder Yılmaz, Köylülerinin tırşık buluşmasına yoğun ilgi göstermesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Tırşık buluşmasının Celiluşağı Köyü’de bir ilk olduğunun altını çizen Mukadder Yılmaz, tırşık buluşmasını geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti. Yılmaz, her yıl mart ayının 3. Pazarı tırşık günü düzenleyerek festival haline dönüştürmeyi istediklerini de sözlerine ekledi.
Yabanpancarının bahar aylarında yetiştiğini belirten Fikriye Karahasanoğlu da mayalanarak yapılan tırşık çorbasının probiyotik özelliği nedeniyle sindirim sistemine çok faydalı olduğunun bilindiğini söyledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir