25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Çakmak gazı bir can daha aldı…

Çakmak gazı bir can daha aldı…

Yüreğir ilçesine bağlı Güneşli Mahallesi’nde yaşayan Yaşar B. (16) isimli genç, çektiği çakmak gazıyla yaşamını yitirdi.

Ziyapaşa Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Yaşar, geçtiğimiz Cumartesi günü çektiği çakmak gazından dolayı getirdi. Kriz geçirdiğini gören arkadaşları, sağlık görevlilerine haber verdi. Hastaneye kaldırılan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşar B.’nin ciğerlerinin patladığı belirtildi.
“BAŞKA CAN YANMASIN”
Yaşanan elim olaydan sonra konuşan acılı anne Hanım B., “Benim oğlum bir hiç uğruna çakmak gazı yüzünden öldü. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. Benim canım yandı, annelerinizi ağlatmayın, onların canını yakmayın. Buradan yetkililere sesleniyorum. Sadece benim değil, bir sürü genç çakmak gazı çekiyor. Bir an evvel çözüm bulun” dedi.
KALP KASINI ETKİLİYOR
Araştırmalara göre, çakmak gazında ölümlerin çoğu ani ölüm olarak gelişiyor. Çakmak gazının direkt olarak kalp kası üzerine toksik etkisi var. Kalp ritminde bozulmaya ve ani kalp durmalarına yol açabiliyor. Ayrıca bu gaza bağlı olarak beyin ve akciğer ödemi gelişebiliyor. Diğer maddelerden farklı olarak sinir sisteminde kalıcı bir takım hasarlara yol açıyor. Özellikle denge merkezi ve beyincik ile ilgili kalıcı hasarlara yol açıyor.
YASAL KISITLAMA YOK
Çakmak gazının son dönemde gençlerde kullanım oranının yüzde 50-60 oranında arttığı tahmin ediliyor. Çakmak gazının, diğerlerine nazaran daha kolay ve yasal kısıtlama bulunmayan uçucu madde olduğu biliniyor. Gençler daha kolay ulaşıyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir