28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Büyükşehir Seçimine İtiraz…

Büyükşehir Seçimine İtiraz…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Millet İttifakı adayı CHP’li Zeydan Karalar, Cumhur İttifakı’nın Adana’da 56 bin geçersiz oyun yeniden sayılması için seçim sonuçlarına itiraz ettiğini belirterek, “Bu oyların tamamı aleyhimize çıksa bile farkı örtmez. Ama mazbatanın gecikmesinin sebebi bu itirazdır. Bu itiraz da usulsüzlükleri örtmek anlamına mı geliyor” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Millet İttifakı adayı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanlığı’nda 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Bu zamana kadar gerçekleştirilen tüm seçimlerde halkın temayülünün sonuçlarının şeffaf bir şekilde aktarılmadığını ifade eden Karalar, “Biz Büyükşehir Belediyesini açık ara farkla aldık. İlçelerde ise çok küçük farklarla kazanıyoruz ya da kaybediyoruz gibi görünüyor. Yüreğir’de ise çok az bir oy farkı var. Yaklaşık 3 bin 600 olan oy farkı, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) verilerine göre bin 600’e kadar düştü. Aslında bu bir takım işlemlerin yapıldığı anlamına geliyor. Orada arkadaşlarımız oyların yeniden sayılmasını talep ettiler. İlçe Seçim Kurulu toplandı ve muhtemelen baskılardan dolayı hakim, oy sayımını iptal etti. Oyların tümünün sayılması gerekiyordu ancak 1. Seçim Bölgesi dışında geçersiz oyların sayılması kararı alındı. Gece saatlerinde ise alelacele sayım kararı iptal edildi. Eğer herhangi bir tereddüt yoksa, fark yeterince büyükse neden bu zorlamalara kalkışılıyor? Dün de gerçekten bir telaş vardı. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin hala mağdur edebiyatı yapması, şaşkınlık verici. Herhalde bu bir taktik. Devlet kadrolarında bizim kimsemiz yok. Biz sadece hakkaniyetli iş yapıyoruz. Bu nedenle de halkın temayülünün doğru yansıması için çabalıyoruz. Yüreğir’de de ufak bir problem var. Başvuruda bulunduk, sonuçları bekliyoruz” dedi.

“Kazanan kimse hakkı verilmeli”
İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği Yüreğir’de tüm sandıkların yeniden sayımı kararının uygulanmasını istediklerini belirten Karalar, “Barışçıl dil kullanan, tahrik ve tacizde bulunmayan bizlerin amacı kavga etmek değildi. Bundan sonra da böyle davranmak istiyoruz. Yüreğir’de tüm sandıkların yeniden sayılmasını istiyoruz. Çünkü kulağımıza bir sürü şey geliyor. Biz, ne numaralar dönecek diye düşünmekten yorulduk. CHP’nin tek derdi, kazanan kimse hakkının verilmesidir” diye konuştu.

“Büyükşehir sonuçlarına itiraz edildi”
Zeydan Karalar, mazbatasını ne zaman alacağına dair yöneltilen soruya, “Mazbatayı verdiler de biz mi almadık?” cevabı vermesi, salonda gülüşmelere neden oldu. Cumhur İttifakı’nın, Büyükşehir Belediye sonuçlarına da itiraz ettiğini dile getiren Karalar, “Geçersiz oylar 56 bin civarında. Bu oyların tamamı aleyhimize çıksa bile farkı örtmez. Ama mazbatanın gecikmesinin sebebi bu itirazdır. Bu itiraz da usulsüzlükleri örtmek anlamına mı geliyor, onu da bilemiyorum. Ama sonuç değişmeyecekken bu itirazın yapılmasının başka bir anlamı yok diye düşünüyorum” dedi.

“Büyükşehiri Karalar ve kadrosu yönetecek”
Adana Büyükşehir Belediyesini Zeydan Karlar ve kadrosunun yöneteceğinin altını çizen Karalar, “Benim adıma kimse konuşamaz, işime kimse karışamaz. Biz kim emek harcıyorsa, kim çalışıyorsa siyasal görüşüne bakmaksızın onları koruyacağız. Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllardır emek vermeden maaş alanları da memleketin sırtında yük olarak bırakmayacağız” dedi.

“Biz Yüreğir’i kazandık”
CHP’nin Yüreğir Belediye Başkan Adayı Kamuran Karaca ise seçimlerde Yüreğirlinin kendilerine büyük bir teveccüh gösterdiğini ancak tespit ettikleri maddi hataların giderilmesi için oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini belirtti. İlçe Seçim Kurulu’nun taleplerini 5’e 2 çoğunlukla kabul ettiğini ancak gece geç saatlerde sayıma geçilmediğini kaydederek, “Yüreğir’de İlçe Seçim Kurulu önünde büyük bir arbede yaşandı.Benim de içeri girmem engellendi. Ancak biz tartaklanarak da olsa içeri girdik. Sadece itirazımızın değerlendirilmesi için çabalıyoruz. Süreç devam ederken, gecenin ilerleyen saatlerinde karara itiraz edilerek, sayımın iptaliyle ilgili kararın çıktığını öğrendik. Biz de tekrar itiraz ettik ve Yüreğir’de oyların tekrar sayılması için karar bekliyoruz. Biz Yüreğir’i kazandığımızı düşünüyoruz. Bu iddiamızın gerçek olduğunu da ortaya çıkan telaştan görüyoruz. Hakkımızın yenilmesine razı değiliz. Siyasi baskılarla kazandığımız seçimin, elimizden alınmasına razı değiliz. Sonuç kimin lehine çıkarsa çıksın, bizim için kazanan odur ve başımızın üstünde yeri vardır” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir