20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / BÜYÜKŞEHİR, OTOBÜSLERİ DEZENFEKTE EDİYOR…

BÜYÜKŞEHİR, OTOBÜSLERİ DEZENFEKTE EDİYOR…

Adana Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, toplu taşıma araçlarında hijyeni sağlamak, gribal vakaları önlemek ve diğer bulaşıcı mikroplara karşı önlem almak amacıyla belediye otobüslerini dezenfekte ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda ulaşımının sağlanması için otobüsleri temizliyor. Otobüslerdeki yolcu tutamaçları, koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler temizlik malzemeleri ile belirli periyotlarla dezenfekte ediliyor.
Özellikle kış aylarında artan nezle, grip gibi salgın oluşturabilecek hastalıkların yaygınlaşmasının önüne geçilmesi için toplu taşıma araçları sürekli hijyenik hale getiriliyor. Dezenfektasyon işlemiyle otobüslerin tüm bölümleri detaylı olarak temizlenerek halkın daha sağlıklı seyahat etmesi sağlanıyor.
El tutamaçları, kapı kolları, havalandırma, direksiyon ve diğer ortamlarda bulunan viral mikroplara karşı toksit olmayan dezenfektasyon malzemeleri kullandıklarını ifade eden Bakım Onarım Şube Müdürlüğü Otobüs Bakım Birimi yetkilileri, malzemelerin aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ruhsatlı olup, yüzde 99,9 biyolojik ayrışabilir olduğunu kaydetti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir