25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Dünya / BÜYÜK ELÇİLİKTEN CTO’YA ZİYARET…

BÜYÜK ELÇİLİKTEN CTO’YA ZİYARET…

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşeliği görevine yeni atanan Jeroen Kelderhuis Ceyhan Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşeşi Jeroen Kelderhuis’i kabul ederek bölge ekonomisi üzerine görüşmelerde bulunuldu. Ziyaret amaçlarının, bölgeyi tanımak ve bölgenin önde gelen ticari kuruluşları ile görüşerek ileriye dönük işbirlikleri kapsamında adım atmak olduğunu vurgulayan Kelderhuis, “Ceyhan bölgesi Elçiliğimiz olarak belirlediğimiz 6 bölgeden biri, Türkiye-Hollanda arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek yeni yatırımcıları bölgeye getirmek için çalışacağız. Gerek Türkiye’de Hollandalı yatırımcı, gerek Hollanda’da Türkiyeli yatırımcılarım yatırım yapması ve bölgeye ziyaretleri konusunda çalışacağız. İki ülke arasındaki ekonomik kalkınma kapsamındaki işbirliği çalışmalarını elçiliğimiz ve bölge STK’ları olarak birlikte yürüteceğiz.” dedi.

Ceyhan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Can ise yapılan ziyaretten memnun olduklarını ve bu ziyaretin hem bölgedeki işadamları için,hem de Hollandalı yatırımcılar için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Bölgenin hem sanayi bölgesi hem, tarım bölgesi olduğunu kaydeden Can; “Odamız ve ilçemiz uluslar arası önem arz etmektedir ve dolayısıyla uluslar arası işbirlikleri geleceğimiz için büyük hassasiyet taşımaktadır. Önceki hizmetlerimiz gibi, bölge halkımızın refahı için ulusal ve uluslararası boyutta hizmet sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Ceyhan Ticaret Odası ziyaretinden sonra Ceyhan’ı ve Ceyhan’da bulunan Botaş İnternatıonal Limited’i (BIL) de ziyaret edilerek bölge üzerinde yapılması düşünülen projeler hakkında fikir-alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Ceyhan Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Ali Toptaş, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Memici Güleçyüz, TOBB Adana Temsilcisi Çukurova Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Bahattin Karademir, Ceyhan Ticaret Odası Genel Sekreter Yrd. Beyna Turgut Gürler ile bazı üyeler de hazır bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir