25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Büyük baş hayvanlara aşı…

Büyük baş hayvanlara aşı…

Ceyhan’da sineklerden hayvanlara bulaşan Çiçek Hastalığı’na karşı başlatılan aşı kampanyasında toplam 20 bin 153 büyük baş hayvana koruyucu aşı uygulanacak.
Ceyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çiçek Hastalığı’na karşı 1 Mart’tan itibaren başlatılan aşı kampanyası Nisan ayı sonuna devam edecek. 15 Veteriner hekimi ile sağlık teknisyenin görev aldığı kampanya kapsamında Ceyhan genelinde toplam 20 bin 153 büyük baş hayvana koruyucu aşı yapılması planlandığı belirtildi.
Büyükmangıt Mahallesinde bulunan bir özel çiftlikte sığırlara aşı yapan Veteriner Hekimi Ayvaz Yılmaz, taşıyıcı sineklerden hayvanlara bulaşan Çiçek Hastalığı’na karşı başlattıkları aşı kampanyasının Nisan ayı sonuna kadar devam edeceğini belirterek, “Çiçek hastalığı bilindiği gibi büyük baş hayvanlarda görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalığa karşı İlkbahar döneminde 20 bin 153 baş hayvana koruyucu aşı uygulayacağız” dedi.
Veteriner Hekimi Yılmaz, Çiçek Hastalığı’nın hayvanlarda verim düşüklüğüne neden olan bir hastalık olduğunu, özelikle deride mudiller şeklinde yaralar ortaya çıktığını vurgulayarak, “Bu hastalık bulaşıcı olması nedeniyle hastalığa yakalanan hayvanları infilak etmek zorundayız. İnfilak edilen hayvanların bedeli ise Bakanlığımız tarafından yetiştiricilere ödenecek”
Ayrıca 2016 yılında Şap Hastalığına karşı İlkbahar ve Sonbahar döneminde 20 bin 153 büyük baş hayvana koruyucu aşı yapacaklarını kaydeden yılmaz, büyükbaş hayvanların yanı sıra koyun ve keçilere mavi dil ve kedi ve köpeklere de kuduz aşısı yıl boyunca aşı çalışmalarının devam edeceklerini bildirdi.
Ceyhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Kuga ise sineklerden büyük baş hayvanlara bulaşan Çiçek Hastalığı’na karşı 15 ekip halinde başlattıkları aşı kampanyasında Ceyhan genelinde tüm hayvanlara koruyucu aşı yapılacağını söyleyerek, “Bu öldürücü hastalığa karşı çiftçilerimizin duyarlı davranmasını istiyorum. Çiftçilerimizin hayvanlarında hastalık belirtisi görülmesi halinde bize başvuruda bulunmalarını istiyorum. Hastalığa yakalanan hayvanlarda iştahsızlık, gözyaşı ve vücudunda yaralar oluşur. Bu hastalıktan telef olan hayvanların bedeli ise bakanlığımız tarafından ödenecektir” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir