20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Boydak STK’larla buluştu…

Boydak STK’larla buluştu…

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak Oda ve Denek başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Belediye Meclis üyeleri ile Öğretmen evinde verilen yemekte bir araya geldiler.

Yoğun ilginin olduğu resepsiyonda Başkan Boydak konukları kapıda karşıladı. Toplantı’da Kuran-ı kerim tilavetinin ardından saygı duruşu yapıldı. Toplantıda AK Parti Ceyhan ilçe Başkanı Cemal Saim Çetenak’da hazır bulundu.

İLÇEMİZ YARARINA OLACAK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA, BİRLİKTELİĞE DESTEK VERİYORUZ
Yaptığı konuşmada Birlik, beraberlik ve Ceyhan için dayanışma yemeğimize hoş geldiniz diyen Başkan Boydak Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu güne kadar bu memleket için canını, kanını esirgemeden veren tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum dedi Başkan Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü Sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaparak,”Sivil toplum kuruluşları ne kadar gelişirse ilçemizin gelişmesine ve dönüşmesine ne kadar katkı sunabilirse ilçemiz’de o oranda gelişir. Biz ilçemizin yararına olacak her türlü çalışmaya ve birlikteliğe destek veriyoruz.
Bu tür toplantıların sık, sık yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ceyhan için çalışan, tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri hep birlikte buradayız ve bu toplantımızda manoloğ yapmayalım çünkü bir kişinin konuşması ile fikirler üretilmiyor biz bir diyalog platformu oluşturalım istedik Çünkü hepimizin bir hedefi var buda Ceyhan’dır, Tüm sivil toplum kuruluşları olduğu gibi Ceyhan için kucaklaşmış, Ceyhan için çalışıyorsunuz, bizlerde aldığımız görev ile Ceyhan için çalışıyoruz.
MALİ DİSİPLİNLE BELEDİYEYİ AYAKTA TUTMAYA ÖZEN GÖSTERDİK VE BİZ BUNU BAŞARDIK
Başkan Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü göreve geldiğimiz günde Belediyenin maaş durumunda sıkıntılarının olduğunu herkes biliyordu ve esnaflarla olan alışverişlerde sıkıntılar vardı ve ödemeler dengesi bir türlü dengelenmemişti. Biz göreve geldiğimizde yatırım yapmaktansa öncelikle mali disiplinle belediyeyi ayakta tutmaya gayret ettik ve bunu başardık, Belediyenin hasiyetini, itibarını yükselttik, Bu demektir’ki yaşadığımız şehrin itibarını yükselttik ve bu mali disiplin neticesinde tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum, Ayrıca meclis üyelerinin vermiş olduğu yetkiyle kredi imkânlarımızda doğdu, Fakat biz bu verilen yetkinin tamamını kullanmadık. Son altı ayda ise giderlerimizi oldukça aşağıya çektik ve geçmiş dönemde bütçemiz yüzde ellilerde iken biz yüzde doksanlara ulaştırdık ve buradan elde ettiğimiz gelirlerle yaklaşık 21 milyon TL borçlarımızı ödedik bir, bir belediyemizdeki hacizleri kaldırıyoruz ve sıkıntılarımızı atlatıyoruz.
PARK VE BAHÇELERE YENİ DÜZENLEME
Başkan Boydak Park ve bahçeler için neler yapılabilir, neler yapılamaz bunların projelerini çıkarttıklarını ve mevcut var olan parkların daha donanımlı olabilmesi için parkların içerisine Cafe, Çocuk oyun alanları, tuvaletler ile Annelerimiz için emzirme odaları yapmayı planladıklarını ve Ceyhan’ın yaşanabilir bir kent olması için gerekli ne gerekiyorsa elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız. Hükümet bütçesi konusunda ise sürekli olarak çaba ve gayretlerimiz sürüyor.
YILLARCE NEHRE SIRTIMIZI DÖNMÜŞÜZ, BİZ CEYHAN’I TANITAMAMIŞIZ
Başkan Boydak Ceyhan’ın adeta sorun yumağı haline gelen Ceyhan nehrine yıllarca sırımızı dönmüşüz bu konuda DSİ ile görüşmeler neticesinde 1 milyon TL’lik bir proje hazırlandığını ve bu projede nehrin her iki yakasında rekreasyon çalışmaları yapıldığını ve bu çalışmalar içerisinde Resturaatlar, Kıyı Cafeleri, çocuk oyun alanları, Gençlik kampları, Seyir terasları ile nehrin içerisinde yüzer ışıklı su gösterileri düşündüklerini ifade eden Başkan Boydak biz kendimizi ifade edemiyoruz, Biz Ceyhanımı’zı anlatamıyoruz, Biz Ceyhan’ı tanıtamıyoruz işte bunun için nehrin kıyısında bir tekne iskelesi düşündüklerini bu iskelenin yapılması ile birlikte Kültürel, Doğa ve medeniyet Turizmi’nin olacağı nehrin kıyından Misis’e kadar seyir turları yapmayı düşündüklerini belirti.
HANGİ SİYASİ PARTİ OLURSA OLSUN CEYHAN İÇİN YAPILACAK PROJEDE TEK YUMRUK OLMALIYIZ
Başkan Boydak bir seçim sürecine giriyoruz inşallah siyasi parti temsilcilerimiz seviyeli bir eleştiri ile seçim kampanyası geçiririz diye düşünüyorum. Esas konumuz ise Ceyhanda birlik ve beraberlik konusunda hep beraber olmalıyız ve Ceyhanda’ki sıkıntıları tüm siyasi partilerle bir araya gelerek sıkıntılarımızı tek vücut olarak Ankaraya götüremezsek bu birlikteliği sağlayamazsak birçok noktada sıkıntılar yaşarız. Hangi siyasi parti olursa olsun, Hangi sivil toplum olursa olsun bir proje üretilmişse tek yumruk olarak Ankaraya iletmemiz gerektiğine inanıyorum ve düşünüyorum diyen başkan boydak birlik ve beraberlik içerisinde yapamayacağımız hiçbir engel kalmaz diyen başkan Boydak, Ezanlarımız susmasın, Bayrağımız gönderden inmesin bu memlekette birlik ve beraberliğimizi rabbim daim eylesin dedi.
Başkan Boydak’ın konuşmasının ardından STK temsilcileri Ceyhan’ın gelişimi,Tarımı,sanayisi,işsizliği,esnafın sorunlarını içeren soru cevap şeklinde konuşmalar yaptılar.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir