25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Boydak, İcraatlarını Sıraladı…

Boydak, İcraatlarını Sıraladı…

26.06.2017 tarihinde başlamış olduğumuz Ceyhan Belediye Başkanlığı görevine ilk gün ki azimle devam etmekteyiz.

Geldiğimiz gün itibariyle geriye doğru baktığımızda gördüğümüz manzara şu idi, 3,5 yıllık sürede;

· 6 mahallede toplamda 52,471 m2 (9,5 km) sıcak asfalt yol çalışması yapılmış,

· Çeşitli firmalardan 330.000 ton malzeme alınmasına rağmen 4 mahallede 92,500 m2 (20,5 km) sathi

kaplama asfalt yol çalışması yapılmış, yaklaşık 12000 ton malzeme kullanılmış,

· 19 mahallede 342,398 m2, (80 km) parke yol çalışması yapılmış,

3,5 yılda toplamda 110 km yol yapılmıştır.

Göreve geldiğimiz 26.06.2017 tarihi itibariyle bugüne kadar;

· BelediyeEvleri, İstiklal, Muradiye, Bota, Sarısakal, Şehit Hacı İbrahim, Namık Kemal, Gaziosmanpaşa, Yarsuvat, Emek, Küçükkırım ve Şahin Özbilen mahalleleri olmak üzere toplam 12 mahallede yaklaşık 41.000 ton malzeme ile 284.000 m2 (52 km) sıcak asfalt çalışması yapıldı ve halen çalışmalarımız devam etmektedir.

· Büyük Mangıt, Ekinyazı, Kıvrıklı, Tatlıkuyu, Tumlu, Çukurkamış, Altıkara, Küçük Burhaniye, Hamitbey ve Çiftlikler mahalleleri olmak üzere toplam 10 mahallede 480 ton bitüm malzemesi kullanıldı ve yaklaşık 160.000 m2 alanda (36 km) yol çalışması yapılmıştır.

· Hamitbeybucağı, Ceyhanbekirli ve Celiluşağı mahallelerinde zemin hazırlama çalışmaları devam etmekte olup, hava şartları elverdiği takdirde bitümleme çalışmaları yapılacaktır.

· Parke ihalesine çıkılmış ve ihale süreci bitmiş 22 mahallemizde toplam 193,500 m2 (45 km) parke yol çalışması yapılmıştır.

Parke tadilat çalışmaları hariç olmak üzere 48 mahallemize hizmet götürdük. Merkez ve dış mahallelerde 133 km yolun yapımı tamamlanmıştır.

10 aylık süre zarfında devraldığımız tarihten önce ki 3,5 yıllık döneme oranla yıllık bazda yol yapımında %407,96’lık atış sağlanmıştır.

Aynı zamanda esnaflarımızın üzerinde ağır bir mali yük olarak devraldığımız 23.000.000,00 TL (Yirmi üç Milyon) toplam esnaf borcunu 10 aylık gibi bir sürede 21.500.00,00TL’sini titizlikle üzerinde durulan mali disiplin neticesinde ödeyerek 1.500.000,00 TL’ye düşürmüş bulunmaktayız.

Muhtelif belediyeler personel maaş ve sosyal haklarını ödeyemezken, gerçekleştirilen bu mali disiplin neticesinde Ceyhan Belediyesi olarak personel maaşları aksatılmadan ödenmiş olup, aynı zamanda memur personelimize maaşların yanında en üst seviyeden sosyal denge tazminatı verilmektedir. Ayrıca kadrolu işçi olarak görev yapan personelimize yapılan Toplu İş Sözleşmesiyle %33’lük bir zam verilmiş olup sosyal hakları da bu oranda iyileştirilmiştir. Yapılan bu düzenlemeler Ceyhan Belediyesi’nin çalışanlarının yanında olduğunu açıkça göstermiştir.

Ayrıca rutin hizmetlerimiz olan park-bahçe, temizlik işleri vs. konularında da vatandaşlarımıza hizmet noktasında çalışmalarımıza aksatmadan ve hız kesmeden devam etmekteyiz. Yarsuvat mahallemizde 4,5 dönümlük yeni bir park, Birkent, Hamidiye ve Camuzağılı mahallelerimiz de yeni parklar yapmanın yanın da; Şehit Hacı İbrahim Mahallesinde Küçükpınar Parkı, Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde Şehit Yasin Dorak Parkı, Ulus Mahallesinde Mehmet Can ÖZTÜRK Parkı tamamen yenilenerek çocuklarımızın ve hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. İmkânlar ölçüsünde elimizden geldiğince vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.

Düsturumuz; Halka hizmet hakka hizmettir, inancımız budur. Ceyhanlı hemşerilerimize biz inanıyoruz onlar da bizlere inansınlar. Emanet emin ellerdedir.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir