28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Bir Şarkı İçin Gazeteci Tutuklandı…

Bir Şarkı İçin Gazeteci Tutuklandı…

Ceyhan’da yayın yapan yerel radyo ve televizyon sahibi Şahin Özer, radyoda yayınladığı Ajda Pekkan şarkısının telif hakkını almadığı gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti ve Ceyhan Radyo ve Televizyon (CRT) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özer, ilçede yayın yapan CRT FM isimli radyoda Ajda Pekkan’ın ‘Yakar geçerim’ adlı şarkısını yayınladı. Bunun üzerine sanatçının üyesi olduğu Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), şarkının telif haklarının alınmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Ceyhan 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Dava sonunda mahkeme, daha önceden hiçbir suça karışmadığı için Şahin Özer’in 1 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutuklanmasına karar verdi. Özer, kararın kendisine tebliğ edilmesinin ardından akşam saatlerinde Ceyhan Adliyesi’ne giderek teslim oldu.
Çukurova, Mersin ve Osmaniye illerinin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, yerel gazete ve televizyon sahipleri de Özer’e destek olmak için adliye önünde bir araya geldi.
‘SADECE BİR PARÇA İÇİN TUTUKLANDIM’
25 yıllık gazetecilik hayatında ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını anlatan Şahin Özer, şunları söyledi: “Sanatçılar gündemde kalmak için özellikle çıkarmış oldukları kasetlerini CD’lerini gönderirler. Vatandaşın isteği doğrultusunda parçalar çalarız. Ama herhangi bir yolsuzluk yapmadık, hırsızlık da yapmadık.1 yıl 9 ay gibi ağır bir ceza aldım. Sanki adam öldürmüş gibi.
Sadece bir parça çaldım. Ceza almam için MESAM ısrarla uğraş verdi. Bugün cezaevine giriyorum, belki de Türkiye’de bir ilk olacak. Beni cezaevine götürüp yatırdıkları zaman ailemin, yanımızda çalışanların ne kadar mağdur olacağını sizler düşünün. Bu konuşmadan sonra cezaevine gidiyorum. Ben yandım, meslektaşlarım yanmasın. Politikacılar, yetkililer şapkalarını çıkarıp, düşünsünler.”
‘ANLAŞMA YOLUNA GİTMEDİLER’
Kendisi gibi yüzlerce mağdur arkadaşı olduğunu belirten Özer, şöyle devam etti: “Zaten yerel radyolar, televizyonlar vergisini dahi ödeyemeyip, her geçen gün kapatıyorlar. O duruma gelmişken, bir de benim cezaevine girmem ailemi de beni de perişan edecek. Bugüne kadar bir gazeteci olarak hiç cezaevine girmemiştim. MÜYOP, MİYOBİR gibi kurumlarla anlaştık.
Onların şarkılarını rahatlıkla yayınlayabiliyorduk. Ama gece saat 02.30’da çaldığımız bir şarkı için cezaevine giriyorum. Çalınan şarkı da siyasi değil, bir pop şarkısı. Zaten o günden bu yana bir pop sanatçısına yer vermedim. Telif yasasından dolayı bugün cezaevine gidiyorum, bu da onların ayıbı. Mahkemede gelsinler anlaşalım dememe rağmen ceza geldi.” Şahin Özer, açıklamanın ardından Ceyhan Açık Cezaevi’ne konuldu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

ÇGC Kupalı At Koşusu Bugün Koşulacak…

1400 kumda 58 kilo 3 yaşlı İngiliz atlarının katılacağı koşuda birincilik ödülü 440 Bin Tl. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir