25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / “Bir kadın değişirse toplum değişir”

“Bir kadın değişirse toplum değişir”

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Elban, mesajında, “Hayatımızın her anında hiçbir karşılık beklemeden sevgisi, şefkati, özverisiyle var olan ve varlığıyla dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.
8 Mart’ın, tüm dünya kadınlarının hak, adalet, emek ve özgürlüklerini elde çabasının en temel simgesi olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Elban, “Bir kadın değişirse bir toplum değişeceğinden kadınlara hak ettikleri değerin verilmesi tüm insanlığın geleceği için büyük önem arz etmektedir” ifadesini kullandı.

Elban, mesajında daha sonra şunlara yer verdi:

“Kadınların gününün kutlanması, başarılarının takdir edilmesi, bu anlamlı günü kutlamak için gerçekleştirilen tüm etkinlikler yalnızca bir güne sığdırıldığı ve bu anlayış temel yaşam prensibimiz haline gelmediği takdirde bu özel günün anlamı akıllarda daima eksik kalacak, asla tamamlanamayacaktır. Kadınların varlığını dar kalıplara sığdırmak, onlara öngörülen rollerin dışına çıkmalarına olanak tanımamak yalnızca kadınlarımızın değil, tüm insanlığın gelişimini engeller; çünkü güçlü bir toplum, güçlü aileye dayanır ve güçlü aile de temelini yalnızca güçlü bir kadından alır.

Şanlı kurtuluş tarihimiz başta olmak üzere tarih boyunca dünyada meydana gelen bağımsızlık mücadelelerinde, tarihi hadiselerde en önde yer alarak sahip olduğu kudreti tüm dünyaya haykıran kadınlar; tarlalarımızda yetiştirilen mahsulde, fabrikalarımızda yapılan üretimde, evlerimizde, sofralarımızda kısacası hayatımızın tüm alanlarında emekleriyle var olmaktadır.

Gelişen ve değişen dünyayla birlikte var oluş alanları her geçen gün daha da genişleyen, kültürümüzde her daim mukaddes bir yere sahip olan kadınlarımız; bazen Anadolu’da bin bir emekle işlenen bir oyadaki göz nuru bazen de son model bir teknolojik cihazı tasarlayan beyin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple hayatımızın her anında ve alanında varlık gösteren kadınların yadsınamayacak kadar güçlü olduklarını tüm dünya kabul etmelidir ve dünya üzerindeki hiçbir kadın gerek aile hayatında gerekse toplumsal hayatta ayrımcılığa, şiddete, hak gaspına maruz kalmamalıdır.

Devletimiz, ülkemizin kadınlarını söz konusu olumsuzluklardan korumak için birçok hukuki ve idari reformu hayata geçirerek var olan sorunların önüne geçmek amacıyla birçok proje gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren kadına yönelik şiddet sorununun devletimiz tarafından atılan bu adımlar vasıtasıyla ortadan kalkacağına yürekten inanıyor, bu gaye doğrultusunda gerçekleştirilen projelere daima destek olacağımızı belirtiyorum.

Bu düşüncelerle, başta şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri ile eşleri olmak üzere ülkemize verdikleri hizmetlerle geleceğimizi aydınlatan, başarılarıyla adından söz ettiren ve gelecek nesillerimize örnek olan, hayatın zorlukları karşısında daima dimdik duran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehadete erişen tüm kadın şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyorum”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir