24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Bir ayda Bin 267 araç trafikten men edildi…

Bir ayda Bin 267 araç trafikten men edildi…

Adana’da temmuz ayında 1 Bin 267 araç trafikten men edilirken, 833 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Adana Valiliği gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2021 yılı Temmuz ayı içerisinde denetimler yapılmaya devam etti. Yanlızca Temmuz ayı içerisinde toplam 302 Bin 706 araç kontrol edildi. Yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 1 Bin 267 araç trafikten men edilirken 833 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen kent genelinde trafik kazaları da yaşanmaya devam etti. Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2021 yılı Temmuz ayı içerisinde kentte 554 maddi hasarlı, 480 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere toplam 1039 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 708 kişi yaralanırken, 10 kişi ise hayatını kaybetti.

Adana Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir