28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Belediyeden Taziye Evi…

Belediyeden Taziye Evi…

Yüreğir de yaşayan vatandaşların yaşamlarında önemli bir yer tutan taziye geleneğini daha iyi şartlarda ve ortamlarda gerçekleştirmeleri amacıyla 23.cü çok amaçlı mahalle evi ve taziye evi Güzelevler Mahallesinde hizmete açıldı. Çok amaçlı olarak hizmet verecek olan mahalle evi kuran kursu olarak da vatandaşların hizmetinde.

Açılışını mahalle muhtarı ve vatandaşlarla birlikte yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yapılan tesisin vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti. Taziye ziyaretinin hem dinimizde, hem de geleneğimizde önemli bir yeri bulunduğunu vurguladığı konuşmasına şöyle devam eden Başkan Çelikcan;”Dost, akraba, komşu herkes acılı günlerde dostlarının yanında olmak istiyor. İnsanımız, mutlu günlerde sevinçleri olduğu gibi, acıları da paylaşmak istiyor. İlçemizin demografik yapısı bu güzel geleneğin devamı için önem arz ediyor. Yağmurda çamurda halkımız bu tür ziyaretlerinde sıkıntılar yaşıyordu. Bu mekânlar, bu sıkıntıları giderdi. Bugün 23.cü Taziye evimizi açtık,. Buralar sizin paralarınızla yapıldı, sizler sahip çıkacak, koruyacak, yaşatacaksınız. Emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yüreğir’de yapılan çalışmalarla ilçenin çehresinin değiştiğini, geliştiğini ve kentleşme yolunda sağlam adımlarla ilerlediğini dile getiren Başkan Çelikcan; “Bütün kente hizmet veren yatırımlarımızın yanında mahallelerimizde de kendi ihtiyacına göre içerisinde sosyal donatı alanlarını barındıran noktasal dokunuşlar yapıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı kısacası toplumumuzun bütün bireylerini düşünerek hareket ediyoruz. Belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen yaptığımız çalışmalarımızın vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanması şevkimizi artırıyor. ” dedi.

MUHTAR VE VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Güzelevler Mahalle muhtarı ve vatandaşlar yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çelikcan’a teşekkür ettiler. Taziye evlerinin önemli bir eksikliği giderdiğini belirten mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı çok amaçlı mahalle evinde boş zamanlarında çocuklara kuran kursu olarak da hizmet verdiğini belirttiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir