20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Belediye meclis toplantısı…
SAMSUNG CSC

Belediye meclis toplantısı…

CEYHAN BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Ceyhan Belediyesi 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince Haziran ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

10 maddelik gündemin, 2. Maddesinde memur kadro ihdası ve iptali görüşülerek idareden geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nden gelen gündemin 3. maddesinde ise İmar Komisyonu’na havale edilen Burhanlı Mahallesi 105 ada 2 nolu parseldeki 9.385.31m2 lik Belediyeye ait hissenin 105 ada 4 nolu parseldeki Orhan Özgünen’e it 13.367.25 m2 lik hissesi ile karşılıklı olarak takas edilmesi görüşülerek oybirliğiyle komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 4. maddesi İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün İmar Komisyonuna havale edilen onaylı imar planında Sanayi ve Depolama alanı olarak görülen Hürriyet Mahallesi 791 ada 143,149 ve 150 nolu parsellerin imar planında Teknik alt yapı alanı olarak değiştirilmesi talebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan görüş alınarak; gelecek taleplere göre önümüzdeki meclis gündemine alınması oy birliğiyle komisyonlara havale edildi.

Gündemim 5. Maddesi Mithatpaşa ( Cumhuriyet) Mahallesi1446 ada ile 1447 adalar arasında kalan park alanına Trafo yeri eklenmesinin plana işlenmesi talebi görüşülerek imar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesi Hürriyet(İnönü) Mahallesi 1624 ada 1 nolu parselin Güneydoğu kısmına Trafo yeri eklenmesinin plana işlemesi talebi görüşülerek imar komisyonu ve müşterek komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesi Ceyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde 336 ada 31 parsel üzerindeki yapının İnşaat Nizami A-7 kalmak şartıyla bina yüksekliğinin 27,00 m olması görüşülerek imar komisyonu ve müşterek komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 8 maddesi İmar plan notlarında yer alan çekme kat ve çatı yapılmaz notunun iptali için plan notunun revize edilmesi talebi görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesi Ceyhan genelinde yapılan inşaatlarda yapılan kazılarda minimum kazı derinliği 3 kat için 1.00 m 5 kat ve üzeri için minimum 1,5m olması talebi görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesi ‘Ceyhan genelinde yeni yapılacak inşaatlarda çıkma genişliği çevre yapılanma koşullarına da uyma koşulu ile maksimum 1,5 m olmalıdır.’ talebi görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir