16 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Çevre / Belediye engelleri kaldırıyor…

Belediye engelleri kaldırıyor…

Zeydan Karalar’ın başkanlığında ilklere imza atan Seyhan Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirerek sosyal belediyecilik kapsamında ihtiyacı olan 40 engelli vatandaşa akülü araç armağan etti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Halkın belediyesi olarak engelli kardeşlerimizi göz ardı edemezdik. Önce belediyeyi engelsiz hale getirdik, şimdi sizin engellerinizi bir ölçüde ortadan kaldıracağız. Bir adım sonrasında da bütün Seyhan’ı engelsiz hale getireceğiz” dedi.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen ve mahalle muhtarlarının da katıldığı törende ihtiyacı olan 40 engelli vatandaşa akülü araç verildi. Tören öncesinde konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 30 Mart seçimlerinin ardından Seyhan’ın ilkleri gerçekleştiren belediye olduğunu vurguladı.
Geçmiş dönemlerde belediyenin engellilere elle kullanılan araçlar verdiğini ancak bu boyutta bir araç tesliminin gerçekleşmediğine dikkati çeken Karalar, yine bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Türkiye’deki engelli birey sayısının dünya ortalamasının üstünde olduğunu ifade eden Başkan Karalar, Adana’daki engelli nüfus oranının Türkiye ortalamasının da üstünde olduğunu belirterek, “Adana’daki engelli nüfusu yüzde 14.6 ama engelliler de bizim kardeşimiz ve bu kardeşlerimizi göz ardı edemeyiz” diye konuştu.
“SEYHAN’I ENGELSİZ HALE GETİRECEĞİZ”
30 Mart’tan sonra ilk iş olarak Seyhan Belediyesi’ni engelsiz hale getirdiklerini belirten Başkan Karalar, her yıl 50 engelliye akülü araç armağan edeceklerini kaydetti.Bu araçlarla sizin engellerinizi bir ölçüde ortadan kaldıracağız. Bir adım sonrasında da bütün Seyhan’ı engelsiz hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
Seyhan’da Cemalpaşa ve Atatürk parklarında engelli araçlar için şarj istasyonları kurduklarını anlatan Başkan Zeydan Karalar, istasyon sayısını da önümüzdeki günlerde artıracaklarını söyledi. Tüm bu hizmetlerin görev geldikten sonra artırılan paralarla yapıldığının altını çizen Karalar, “Nerede halkın bir problemi varsa Seyhan Belediyesi orada. Çünkü Seyhan Belediyesi artık halkın belediyesi. Yani sizin belediyeniz” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir