20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Başkan Topuz Denizlerdeki Plastik Kirliliğine El Attı…

Başkan Topuz Denizlerdeki Plastik Kirliliğine El Attı…

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz göreve başladığı günden bu yana Karataş’ta lagün ve denizlerde oluşan kirliliklere değinerek bilinçlendirme çalışmaları ile birlikte çözüm odaklı çalışmalara da imza atmaya başladı.

Karataş Belediyesi, Karataş Su Ürünleri Kooperatifi ve Çukurova Atık Geri Kazanım firması ve Karataşlı Balıkçıların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda çalışmanın detayları anlatıldı.

Karataş Su Ürünleri Kooperatifinde gerçekleştirilen toplantıda söz alan Başkan Topuz; “balıkçılarımızın ağlarında çıkan atıkların geri dönüşüme kazandırılması yönünde başlattıkları çalışma için balıkçılardan destek isteyerek projenin detaylarını anlattı.

Başkan Topuz; “denizlerimizde her geçen gün artan kirliliğin baş faktörü olan bizler, doğamızı kirleterek geleceğimizi karartıyoruz. Günümüzde denizlerimizdeki atık miktarının 150 milyon ton ’un üzerinde olması kirliliğin bizler için yarattığı tehlikenin boyutunu gözler önüne sermektedir.

Bilim insanlarının denizlerimizdeki plastik atıklar üzerinde yaptığı çalışmalar neticesinde kontrol altına alınmaz ise denizlerimizin 2025 yılında 3 ton balığa karşılık 1 ton plastik atığa ev sahipliği yapacağını, 2050 de balıktan çok denizlerimizde plastik atık olacağını değerlendirmesi yapılmıştır.

Denizlerimizde oluşan kirlilik denizdeki popülasyon ile birlikte kuşları ve dolayısı ile insanları etkileyerek ciddi sağlık sorunları yaratmaya başlamıştır. Bizler denizlerimizdeki atıkları kontrol altına alabilmek anlamında balıkçılarımız ile birlikte çalışarak kirliliğin geri dönüşüme kazandırılmasını ve akabinde bu çalışmanın örnek olmasını temenni ediyoruz. Bu kapsamda çalışmamıza ortak olan destek veren öncelikle Karataş su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celal Safsoylu ’ya ve balıkçı kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunarım. “ dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir