18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Başkan Sözlü,”Ceyhan Benim Referansım”…

Başkan Sözlü,”Ceyhan Benim Referansım”…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan’da muhtarlarla bir araya geldi ve oy hesabıyla değil, halka hizmet için çalıştıklarını söyledi. Ceyhan’ın her noktasında Adana Büyükşehir belediyesi olarak çalıştıklarını ve hizmet götürdüklerini kaydeden Başkan Sözlü, önümüzdeki dönemde Büyükşehir faaliyetlerinin, ilçenin ihtiyaçlarına göre yoğunlaşacağını duyurdu.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Öğretmenevi’nde ilçenin muhatarlarıyla bir araya geldi. Hiç bir dönem iktidar nimetleriyle belediye başkanlığı yapmadığını söyleyen Sözlü, “15 yıl belediye başkanlığınızı yaptım ve Ceyhan Belediye Başkanlığı referansı ile de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. bugün bu sıfatla karşınızdayım. 1 buçuk yıllık süreyi geride bıraktım. Ceyhan’da olduğu gibi Adana’da da iktidar nimetleriyle değil muhalefet olmanın külfetiyle çalışan bir kardeşinizim, hemşehrinizim. Ama takdir edersiniz ki hiç bir zaman mazeretlerin arkasına sığınmadım, mazeret üretmedim. Haksızlıklara da uğradım fakat yine yılmadım. Benim, ‘Muhalefetin belediye başkanıyım, hükümet destek vermiyor’ dediğimi duymadınız. En son dönemde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, Çeyhan’da da iktidar nimetlerinden yararlanacaklarını söyleyenlerin kazandığı bir dönem oldu. İktidar nimetinden bahsedip, Ceyhan’a da hiç bir şey alamayanlar ve Ceyhan’a bir şey vermeyenlerin dönemini yaşıyor Ceyhan. Dün iktidar nimetlerinin önünü kapattığımızı söyleyenler, bugün Ceyhan’da belediye yönetimini aldıktan sonra, bu kez de Büyükşehir’in, hizmetleri engellediği gibi akıl almaz iddiayı ortaya atıyorlar. Oysa Büyükşehir Ceyhan’ın her noktasında çalışıyor. Köyünde, kasabasında, ilçe merkezinde bütün gücüyle çalışıyor” dedi.
Ceyhan’da oy hesabıyla değil, halka hizmet için çalıştıklarını belirten Sözlü, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şunun altını bir kez daha çizmek istiyorum ki; Ceyhan’da bize kimin oy verip vermediğiyle ilgili bir takıntımız kesinlikle olmaz. Ceyhan’dan yetişen, Ceyhan refaranslı bir belediye başkanı olarak elbette hiç bir şey beni Ceyhan’ın verdiği destek kadar mutlu etmez. Ama Ceyhan’da ve diğer ilçelerde ya da Adana’nın merkezinde, kimin bize oy verip vermediyle ilgili, kısır ve az gelişmiş beyinlerin yapacağı bir hesabın içinde asla olmadım ve olmayacağım. Çağdaş Demokrasi, seçimleri bir uzlaşma modeli olarak tarif ediyor. En fazla oyu alan seçilir ve hizmete devam eder. Hizmet insana, yöreye yapılır. Bu da bizim için büyük bir şereftir. Allah nasip ederse, önümüzdeki seçimde de, nereden oy çıkıp çıkmadığıyla ilgili bir hesabın içinde olmayız. Allah’a çok şükür medeni çıtamız o manada yüksektir. Alınan oy oranında hizmet etmek bizim anlayışımızla örtüşmez. 13 yıl içinde, özellikle İl Özel İdaresi döneminde muhtarlarımız bunu çok yaşamışlardır. ‘Sandığın içindekini görelim. Hizmet istemek için yüzümüz olsun’ yaklaşımlarıyla örtülü şantaj ve tehditleri bu millet yaşamıştır. Seçilmiş siyasetçiler, kamu görevlileri, kamu kaynaklarıyla kamuya hizmet götürenlerdir. Biz buna inanıyoruz. Kamu kaynağının sahibi de halktır, millettir. Bizim kitabımızda milletin malıyla millete ağalık taslamak hiç bir zaman yazmamıştır. Onları tehditle, şantajla oy için zorlamak, sıkıştırmak yazmamıştır. Sayın Genel Başkanımızın; ‘millete karşı ancak hürmet edilir’ mesajından yola çıkarak hareket ediyoruz. Elbette bir belediye başkanı olarak gönlünüzde hizmetlerimle yer etmek isterim. Allah’ın izniyle bunu da başaracağımdan kimsenin şüphesi olmasın. ‘Ayağını yorganına göre uzat’ ilkesine uyarım. Gerekirse ucuna ekleme yaparız, yününü, pamuğunu çekeriz ve yorganı da uzatırız” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir