23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Başkan Çetin; Her yerde ”kardeşiz” mitingleri düzenleyelim…

Başkan Çetin; Her yerde ”kardeşiz” mitingleri düzenleyelim…

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ‘Bu kavga bir iç savaşa dönüşmesin istiyorsak ‘hepimiz kardeşiz’ adıyla ve sadece Türk bayraklarıyla Türkiye genelinde mitingler yapmalıyız’ dedi.
Çetin, teröristlerin karakol basarak, insan kaçırarak, asker ve polisleri şehit ederek varabileceği hiçbir yer olmadığını vurguladı. PKK’nın terör eylemlerinin Türkiye’deki kardeşliğe zarar veren bir boyut kazandığına dikkat çeken Çetin, “Kardeşlik iklimini PKK’nın dışında, gazete basanlar, parti binalarını kundaklayanlar, sırf Doğulu diye insan dövüp, Güneydoğu’ya giden otobüslere saldıranlar da bozuyor ve terörün ekmeğine yağ sürüyorlar. 1000 yıllık kardeşliğin bozulmasını isteyenler de dahil olmak üzere herkes bu kötü gidişattan zarar görecektir. Bu kavga bir iç savaşa dönüşmesin istiyorsak ‘hepimiz kardeşiz’ adıyla ve sadece Türk bayraklarıyla Türkiye genelinde mitingler yapmalıyız” diye konuştu.
Cumhuriyet rejiminin getirdiği laiklik sayesinde hiç kimsenin ne kökeni ve inancının ne de mezhebinin sorgulanabildiğine dikkat çeken Çetin, şunları kaydetti:
“Kim, hangi köken, inanç ve hangi coğrafyadan olursa olsun kardeştir ve kardeş olarak da kalacaktır. Bugünler mutlaka geçecektir. En büyük tehlike ‘Nerede doğdun, kimsin, kökenin ne, hangi partiye oy verdin?’ diye sorgulama yapmaya kalkışmaktır. İnsanların dünyaya gelirken getirdiği kimliği ve mensubiyeti sorgulanamaz. ‘Sen şusun, sen busun’ demek kabul edilemez. Hepimiz kardeşiz. 1000 yıllık kardeşliğin bozulmasını isteyenler de dahil olmak üzere herkes bu kötü gidişten ağır zarar görür.”

“Toplum infial havasından bir an önce kurtarılmalıdır ve bu görev öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten Sayın Cumhurbaşkanı ile Sayın Başbakan’a düşmektedir” diyen Soner Çetin şöyle devam etti:
“Herkes, özellikle de siyasetçiler barış ve kardeşlik çağrılarını her fırsatta vurgulamalıdırlar. Ama bu yetmez. Sayın Başbakan ve tüm liderler kol kola girmeli, Meclis bir an önce toplanmalı; ayrılıklar bir kenara bırakılıp Türkiye’miz için el ele vermeliyiz. Kullandığımız dile çok dikkat etmek, özen göstermek zorundayız. İntikam çağrıları yapanlar, gazeteleri basıp parti binalarını kundaklayanlar, gösterilere kan bulaştıranlar cezalandırılmalı; kötü gidişata neden olanların yaptığı yanlarına kar kalmamalıdır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir