19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Başkan Boydak’tan 29 Ekim Mesajı…

Başkan Boydak’tan 29 Ekim Mesajı…

Ceyhan Belediye Başkan vekili Ali Alper Boydak; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

Başkan Boydak mesajında;

“Cumhuriyet,temelleri halka dayanan;millet iradesini esas alan demokratik bir yöntem şeklidir.

Osmanlı Devleti’nin son döneminde yurdumuzu işgal etmeye çalışan düşman kuvvetleriyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ’Kurtuluş Savaşı’ mücadelesi verilmiştir.Akabinde 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla yeni devletin ilk temelleri atılmıştır. 29 Ekim 1923 tarihi ise yeni bir devletin ve yeni yönetim şeklinin tüm dünyaya ilan edildiği tarih olarak kayıtlara geçmiştir.

Devletimizin adı Türkiye; yönetim şekli ise çağımıza uygun olarak ‘Cumhuriyet’ olarak belirlenmiştir.

Bir asra dayanan Cumhuriyet Tarihi’nde millet ve devlet olarak birçok badire atlatarak bugünlere geldik. Savaşlar, darbeler ve muhtıralarla mücadele eden devletimizin yükselişi; engellenmeye çalışılsa da başarılı olamamışlardır.

Nasip olursa yakın bir tarihte Cumhuriyetimizin 100.yaşını kutlayacağız. Bu süreci engelleme gayretinde olanların varlığından haberdarız. Öyle ki türlü oyunlarla ülkemizin üzerine musallat olmaya çalışanların her gün yeni bir hamlesiyle karşılaşıyoruz. Özellikle 200’li yılların başından bu yana dış mihrakların akıl almaz oyunlarına maruz kaldık. 17-25 Aralık süreci, Gezi olayları ve 15 Temmuz Darbe girişimiyle ülkemizi yok etme çabasında olanlara karşı devlet ve millet olarak gereken cevabı vermesini bildik. 2018 yılının son çeyreğinde de ekonomik saldırılara karşı ülkemiz büyük bir mücadele vermektedir. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ‘2023 Lider Ülke Türkiye’ hedefimizi hiçbir güç engelleyemeyecek ve ‘Büyük Türkiye’nin yükselişine hep birlikte şahit olacağız.

“Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 95.yılını kutluyor; aziz milletimize ve devletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir