25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Başkan Aydar’dan 19 Mayıs Mesajı…

Başkan Aydar’dan 19 Mayıs Mesajı…

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman bir adım ileriye götürecek olanların gençler olduğunu belirten Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, “Kurtuluş Mücadelesi’nin komutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir. Genç nesillerimizin, mazimizden aldıkları ilhamla, Türkiye’yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“ TÜRKİYE’NİN 100’Ü”
Bu günü daha da anlamlı kılan bir diğer unsurun, Ulu Önder Mustafa Kemal’in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesi olduğunu ifade eden Başkan Aydar, “19 Mayıs, yok edilmek istenen bir milletin umudunu yeşerten, karanlıklara güneş gibi doğan bir liderin izinde köklü temeller atmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben 19 Mayıs ta doğdum.’ sözleri bu günün önemini en güzel şekilde ifade etmektedir. Türk milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi gün, gençlerimizin çok iyi benimsemesi gerekmektedir. Millet olarak, birlik olarak kalabilmenin teminatı; 100 yıl önce işgalci güçlere karşı verilmiş o büyük savaşı anlamaktır. Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz ’ diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir. Bu kapsamda gençlerimiz de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli; şanlı tarihimiz ışığında, Türk Milleti’nin değerlerini kılavuz kılarak araştırmalı, okumalı, bilimin peşinden gitmeli, yeteneklerini geliştirmeli ve sürekli daha iyiyi hedefleyerek, emanet aldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmalıdır. Bu düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, bu anlamlı günün yüzüncü yıldönümünde hemşehrilerimiz ve büyük Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir