25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Basın özgürlüğü için TGS’de örgütlenelim…

Basın özgürlüğü için TGS’de örgütlenelim…

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, sendikal mücadelenin önemine dikkat çekerek, “Özgür basın ve gazetecilik için sendikal mücadelenin önemi bugün dünden daha çok ortaya çıkıyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası basın emekçilerinin çatı örgütü olarak mücadelesini aralıksız sürdürmekte kararlıdır” dedi.
Önceki gün Mersin’de Evrensel Muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın duruşmalarını izleyip Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal’ı ziyaret eden Durmuş, dün de Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile görüştü. Ziyaretin ardından TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ve yönetim kurulu üyeleriyle bir değerlendirme toplantısı yapan Durmuş, basın özgürlüğünün ancak gazetecilerin örgütlü olmasıyla sağlanabileceğini söyledi.
Adana’da 4 mahalli gazete 1 yerel televizyonun Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldığını, onlarca gazetecinin işsiz kaldığını anımsatan Durmuş, “Adana Şube Başkanımız Salim Büyükkaya ve yakından tanıdığımız meslektaşlarımız hakkında adli kontrol uygulaması devam ediyor. Şube Başkanımız Salim Büyükkaya’nın şehir dışına çıkamaması sendika örgütlenme özgürlüğüne de vurulmuş bir darbedir. Şube Başkanımız örgütlenme çalışmaları için Mersin’e bile gidememektedir. Bu haksız kararın bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz. Tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmalarını ve tutuksuz yargılanmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye demokrasisi açısından basın özgürlüğünün önemine dikkat çeken Durmuş, “Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden, bağımsız hukuktan bahsedemeyiz. Elbette sendika olarak demokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen darbecilerin karşısındayız. Ancak bu durumun iktidar tarafından bir cadı avına dönüştürülmesine de karşıyız. Haksız yere gazetecilere ceza verilmesine de karşıyız. Bu yüzden basın özgürlüğü için daha çok mücadele etmeliyiz. Halkımızda doğru haber hakkına sahip çıkmalıdır” dedi.
Gazetecilerin çalışma ve yaşam koşullarının her geçen gün daha da kötüleşmesinin nedeninin örgütsüzlüğünden geçtiğine vurgu yapan Durmuş, Türkiye Gazeteciler Sendikasının 65 yıldır gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını ilerletmek için mücadele ettiğini vurgulayarak, “Gazetecileri sendikamıza üye olmaya davet ediyorum. Adana’daki gazeteciler başta olmak üzere çevre illerdeki gazetecilerinde sorunlarının çözümü TGS’dedir. Birlikte daha güzel bir hayat için sendikalaşmak zorundayız” dedi.
TGS Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ise sendikal mücadeleyi tüm olumsuzluklara rağmen yürütmekte kararlı olduklarını dile getirip, “Sorunlarımızı kendi gücümüz ve örgütlülüğümüzle aşacağımızı biliyoruz. Bunun için şikayetçi olmayacağız, dayanışmayı ve mücadeleyi yükselteceğiz. Tüm basın emekçilerini TGS çatısı altında örgütlenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, TGS ile dayanışma halinde olduklarını kaydedip, “Elbirliği, gönül birliği ile mesleğimizin en iyi şekilde temsil edilmesi, üye ve meslekteşlarımızın haklarının, hukuklarının korunması için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Genel Başkan Gökhan Durmuş’a ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir