20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Baş”Bekir Kara ve 12 Fotoğraf dostunu saygıyla anıyoruz”…

Baş”Bekir Kara ve 12 Fotoğraf dostunu saygıyla anıyoruz”…

Kısa adı ASGD olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Arif Basri Baş, 21 yıl önce geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren gazeteci merhum Bekir Kara’yı ve 12 fotoğraf dostunu bir kez daha rahmetle andıklarını söyledi.

A. Basri Baş, “Derneğimizin başkanlığını yaptığı sırada yaşamını yitiren merhum Bekir Kara ve 12 fotoğraf dostu yüreğimizde yaşıyor. Onları bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

ASGD Adana Başkanı A. Basri Baş, yaptığı açıklamada, merhum Bekir Kara’nın yaşamını yitirdiği sırada derneklerinin Adana Şube Başkanı olduğunu hatırlatarak, onu bir kez daha rahmetle andıklarını, kazada yaşamını yitiren fotoğraf dostlarının ailelerine ve yakınlarına sabır ve bir kez daha baş sağlığı dilediğini ifade etti.

Baş, ”Merhum Bekir Kara, 19 Kasım 1995 tarihinde Kapadokya’ya gitmek üzere fotoğraf dostu AFAD üyeleriyle güzel fotoğraflar çekme dileğiyle yola çıkmışlardı. Ancak gece yarısı saat 01.45 sıralarında gelen bir haber hepimizi yasa boğdu. Trafik canavarına yenik düşen meslektaşımız Bekir Kara ve 12 fotoğraf dostu arkadaşımız yaşamını yitirdi. Aradan tam 20 yıl geçti. Anısı ve anıları her zaman yüreğimizde yaşayacak.” diye konuştu.

Baş, ASGD olarak Merhum Bekir Kara’nın adını yaşatmak için 13 yıl boyunca gazeteler arası futbol turnuvası düzenlediklerini de hatırlattı.

Adana’nın Pozantı İlçesinde meydana gelen trafik kazasında Bekir Kara ve Fotoğrfa dostlarının bulundukları otobüse arkadan bir kamyonun çarpması sonucu şarampole yuvarlananmış ve kazada, Bekir Kara ile birlikte AFAD eski Başkanı Özgen Özgenal, üyeleri Ümit Sağlamçelik, Cem Yağan, Fatma Akalın, Remzi Dağlık, Haluk Dağlık, Fatma Serttaş, Halil Gök, Ramazan Aydın, İnayet Tolunay, Kerem Akşen ve Utku Acar yaşamını kaybetmiş ve çok sayıda AFAD üyesinin de yaralanmıştı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir