25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Barut: CHP’li Şenoğlu’na Fetö iftirası tutmaz…

Barut: CHP’li Şenoğlu’na Fetö iftirası tutmaz…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan ilçe Kadın Kolları Yöneticisi Aliye Şenoğlu’nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Fetö üyesi olmakla” suçlanıp tutuklanmasının Türkiye’deki adalet sistemindeki çarpıklığın açık bir göstergesi olduğunu söyledi.
Barut yaptığı yazılı açıklamada, CHP Seyhan Kadın Kolları Yöneticisi Aliye Şenoğlu’nun sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle 2 Ağustos Çarşamba günü sabaha karşı evine yapılan baskınla gözaltına alındığını, dört günlük gözaltı süresinin ardından Pazar günü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığını kaydetti.
Aliye Şenoğlu’nun benimsediği yaşam felsefesi itibariyle Fetö’yle hiçbir şekilde bağdaştırılamayacağının altını çizen Barut, Şenoğlu’nun gözaltına alındığı andan itibaren konunun takipçisi olduklarının altını çizdi.
Şenoğlu’nun FETÖ üyesi olmakla suçlanıp tutuklanmasının “hak, hukuk, adalet” sloganıyla 450 kilometre yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun haklılığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Barut, “Fetö’yle yıllarca ortaklık yapanlar, devlete bizzat yerleştirenler, Fetö’nün istediği her şeyi verip, Fetö’ye övgüler dizenlerin elleri kolları serbest bir şekilde aramızda dolaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı, demokrat, çağdaş, yurtsever onurlu üyelerinin Fetöcülükle suçlanıp cezaevine konulması adalet mekanizmasındaki çarpıklığın açık göstergesidir” diye konuştu.

CHP Adana İl Örgütü olarak milletvekilleri, kadın kolları ve parti genel merkeziyle birlikte konunun takipçisi olduklarını dile getiren Barut, “Hukuk elbet bir gün tecelli edecektir. Hak, hukuk ve adalet hepimize gereklidir. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacağı gibi bizim de bu tür saldırılara karşı mücadelemiz aralıksız sürecektir” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir